Thursday, April 15, 2010

kami menangis sama²

kali ni missyani nak buat satu entry untuk penghargaan kepada semua kawan² yg sentiasa dekat ngan missyani~!ala kira yg paling best kawan ngan geng² ni la~!
hehehe~!!serius best~!( mood : missyani tgh angkat tangan tanda betoi² best..)~!!!

entahla..kami dah kawan lama~!!nak masuk sedekat dah~!~!tp kdg² ada perselisihan faham~!
tp beselah kan~!! nama lagi kawan~!!
kami sonok bersama²~! nak² bila masing² dah berkerjaya~!!erm..leh pau² mana² yg patot~!!
skung ni yg dalam senarai dok mengapau sesama sendiri adalah missyaniabdullah,nana habib ngan zaliyana jerp~! had len hempeh tahap taik ayam~!! dok jauh~!!
lau dok dokat pun xder nak koba nak belajar den ni haih~!!
xmo r cakap banyak~!
tp untuk kawan² yg paling istimewa aku tujukan sebuah sajak khas untuk korang~~
betapa aku menghargai kalian sebagai sebahagian dari hidup aku~!!
kawan sampai mati yer~!!

kawan~!!!

Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.
Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan. Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira. Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.
Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.
Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.
Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.
Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih
dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita.
kita kawan kan...???
hehe..dia ni kawan baik yg sg la besh~!kenapa dia beshhh..sebb dia beshhh la~!!hik²!dikenali juga sebagai kuro di kalangan family aku~!sebut jer kuro umi aku mesti senyum jer~!!!
nama dia Nur Aini bt Azlan~~missyani start kawan ngan dia tahun 2005~!masa tu jumpa kat UPSI Fakulti Sains SUkan~!aku ngan dia dpt interview cikgu~!hhuhuhu~!tp naseb kurang menyebelahi aku,enne jer dpt cikgu tp aku dpt USM...uwaa~!!bulan 6 t dia akan posting~!! mintak² xsah la jauh²~!!susah t aku nak bederat ngan dia~!hehehe~!!
yg panting antara kami tiada rahsia~!!!
oke~!dis is yusnizan atau mekyus~! anok Long Mail ni da kawen da~~tet~!! jgn tanya aku bila nak kawen walaupun dalam hati ada taman~!!ngeh²~! baru je dapat baby 1st nama Nur Qaira~!!apa yg boleh sy gambarkan dia sgt cantik~!! ( yus upah siya )heheheh~!!!!
haha~~!dis is sarah~!uits kami kawan dah lama~! masa sek rendah dulu~!kitaorg berdua menjadi kesayangan cikgu kelas kami,cikgu hanizah~!!aihhh sampaikan anak² cikgu hanizah jadi adik angkat kami~!!dia ni pun dah kawen~!! kecik hati sebb sarah xajak aku pun~!!dia skung kijer kastam kat perak~!! so sarah hope mu bhagia ngan husbend oke~!muahhh~!! lot of kiss~!!
tadaaa~~~jgn main² ngan ini gegurl~!she 's mudah hot~!! tp missyani guna slogan ni " missyani xhot tp cool " hehehe²~!! nana namanya~!! dia ni satu pengawas ngan aku masa kat SMKPC2.huhuhu~!!kira dimana ada nana adala missyaniabdullah,cuma tyme kat rumah tu rumah masing²la~!!heheheh~!!
nana pun bakal kawen dis month~!early month of mei~~1st mei~!labour day~!!yuhuu..lagi sorang dah kawen~!!awatla depa nih...keseorangan lagi la missyaniabdullah~!!hhuhu~!
pada nana,aku ucapkan selamat pengantin baru~!! jadilah mummy yg sgt baik~!!hidup mu dah sempurna~!!!aku sygkan hubungan persahabatan kita~!!!
shafawati Bt yassin~! huhuh~! susah haih nk jumpa dia ni sorang~! dok jauh ~!( jauh ka~!! )hehe~!! dia keje kat cameron skung ni~!!
xbanyak mengenai mcsa sebb masa skool dlu dia pindah ke pahang~!!
xkisah la apapun~! yg penting u r my best friend~!!!
Ya Allah cantik sungguh kurnianNya~!dia sgt cantik masa hari perkahwinannya~!! so gojes~!! dah ada baby dah~!! comel jer~!!antara kami masa skool dulu dia selalu belanja kami~!!sebb dia anak taukey kantin~!!banyak duit ma~!!
tadaa..ni kawan baik memang sejak azali lagi...~zaman hingusan sekali nih~!kawan missyani ni nama Dina~!kami sekampung~! masa sek rendah dulu erm kami memang ligat~! sek skali naik bus double deker pun skali smpai kami sek menengah~!sek sama class pun sama~~!haih ya bukan setakat tu jer,exam kami cilok sama²~!baru sobat sejati katakan~!!ngeh²~!!Dina punyai anak 2 dah pun~! dalam ramai² geng bus sek,Dina la yg paling awal skali kawen~! xper rezeki dia kan~!! lagipun orang lawe~!! missyani yg xbrapa nak lawe ni putih mata jela tp manis tu ada haih~!!dadadadada~!!!
Ibu pada Nur Umaira, ni la kawan aku paling banyak cerita~! cerita pasal kena buatan org,sal org tu org ni tp dia bukan radio ok~! she is raja norlie~!keturunan raja jembal~!!!heehehe~!@ ampunkan patih yer~!!! arghh ada aku kesah~!! dengan ni xder nya~!!heehe~!!dia skung menetap kat kuantan..ikut suami~! Suami dia keje kat pelantar minyak~!!! minyak free~!!!kikikiki~!!!
selamat pagi Inspektor Shahab~!!ngeh²..femes kan IS ni...~!!almaklumlah femes bagai nak rak dalam cite hindustan~!!kikiki²~!! ni munirah~!!had ni baru je dapat baby~!! baby dia nama NUR DAMAI ( ayat skema )....~Damai sgt comel dan cantik~!!!awatlah comel sgt Damai..nak kata ikut mama dia ish xkot..sebb missyani lagi comel kot dr mama dia..~!!tettt xtau..~!! stetemant xhengat~!!!Dia polis kat Bukit Aman~!Lau xsilap bahgian forensik kot~!! ari tu nampak minah polis ni dalam TB ( tv ).kejadian rumah kebakaran~!!wahahah femes kak nie kita~!!
missyani kenal dia masa form 6~!!kejap je kenal then boleh get long together²~!ermm beselah missyani kan peramah~!! so u all kat luar lau coba² nak buat khianat kat missyani & the bus sekolah geng simpanla impian tu dalam mimpi kerana apa kerana kami dilundingi oleh kakak polis ini~!!!
perghh ini rockers sejaati beb~!! ala² tomboy tp dalam hati ada taman beb~!xtahan~!! ni kawan missyani yg nama ILA..dah lama kawan~!! missyani kenal semua ngan family dia~!!slalu gak pege ngan rumah dia dalam PGA sebab pak dia polis PGA tp skung dah pindah~!!ILA ni bakal jadi nurse~!! alamak sesuai ker~!! arghh ada aku kesah ~!!skung ni keje xleh memilih~!! tunggu nak posting kat mana² neg yg memerlukan khidmat dia jer~!!! so ILA gud luck in ur carrier~!!!oke lalink~!!!
uits SITI NUR ZALIYANA sah² dalam hati ada taman~!! jeng² apa tu~ ish siti ni nak kawen da lepas raya nanti~! adehhh lagi sorang akan menamatkan zaman keminglelan~!!ala sesuai la tu~! kawan dan 4 tahun~!! lau kawen ntah² ada 2 da~!! ngeh² so productive~!!! tet..jgn melalut~!! tahniah kat sehabat baik aku ni..~!! dia la peneman makan tghari aku skung ni~!!!makan sup la,nasi ulam la,macam² bila ada masa kita kuar~!!! dia sgt baik tau~! kadang² kawan² sendiri yg tikam dia taau~!! tp skung ngan adanya missyani xkan biaqkan kawan² had len menindas sesama kawan~! akan ku perjuangkan~!!! hahaah ( mood : sgt riak )~!!!
hehe~! si comel pakai skirt ni nama yana~!!dia atlet bowling padang untuk Team Kelantan~!! budak sains sport kat uitm~! da habes pun~!! padanla dia ambik sport sebb dia memang sporty hbess~!!skung kije biasa² kat PAS,Shah ALam...ala oke dari menganggur~!! sebulan kawan kita ni dapat la tolong family dia kan~!! anak sulung~!!! dia baik~!! yana TQ sebb tumpangkan aku kat kat rumah ko~!! berminggu² aku menjadi penghuni tumpangan walaupun diundang~!!
hehehehe.....

welll..itula coretan hidup missyani bersama frens yg sgt gila²..macam² ragam ada diantara kami~!!
yang penting kami akan terus berkawan sampai bila²
muah~!!!!

1 comment:

Pink Glasses said...

eh eh..kita kenal la yg mudah hot tuh~ hahaha.. itu spupu nya saya~
:D