Monday, July 19, 2010

tolong saya weiiiiihhh!!!

td kol 5 after beli barang dapur 
dpt kol from BANK MUAMALAT...
erm..got interview lol..
wat to do yup..

risau sebb xtau nak jawab apa..
kena ckp magrih eh...ohh bisa saja lau mahu ngomong inggeris..
bisa hancus berkecai!!
haha..welaweii bedal sajala kan..!
berserah!!
cuma risau lau penemuduga tu dok tanya sal dunia skrg..!
adoii pening mak nyah!
lau keja kerajaan dah biasa sebb b4 dis sy mmg keja kerajaan
tp berhenti sebb further study!
so xrisau sgt!
cuma risau kali ni keje ngan bank oo..!
umi senyum jer!!
haihh..kena buat solat hajat & dipermudahkan olehNya sahaja!!
ada rezeki adala kan..just tawakal!!

korang penah ada xperience x interview keje ngan bank!
mcm ner ek!
tolong la sy!!
sy interview 25hb nih!!
mintak2 dapat..korang doakan sy!
 

tp sapa-sapa yg ada tips boleh kongsi!!

tolong sy weihhhh!!

12 comments:

pu3mas89 said...

alololo sedih je bunyi die.. btw tahniah k.. ok kite doa kan awak dpt buat yang terbaik k... cube tengok dekat google, tips interview.. banyak tau... rasa nye mmg ade tau...yang penting isu semasa n sedikit pasal bank la awak perlu tau.. harus !!! ALL DA BEST AWAK..

iemaZAIMAH said...

i dunno anything of job's interview,but what i could say just be prepared n please rest ur mind..so mse interview nnt xlah kalut+kelam kabut..jgn nervous!be cool bebeyh!

btw,goodluck!!!!!!

* MissYaniAbdullah * said...

pu2mas89 :

huhuhu..sedih if xdpt kije ni..
mcm syok jer kije bank..
leh buat pinjaman nak beli rumah ngan kete..hahaha..sukanya3
oke3..t sy try cr sal tips interview..
tq puteri yg comel lote..
hehe.muahahhhh

* MissYaniAbdullah * said...

iemazaimah

insyaallah..xleh clumsy kan.
lau clumsy nanti penemuduga anggap kita mcm ner..
kena cool but educated..am i rite

Izan Ishak said...

hi missyani...

ini tips from my hubby,
"sy ex banker bank bg 2 bank terbesar kt malaysia dan pernah dpt tawaran hampir separuh bank kt malaysia.bezanya ada 2,culture n salary.rhb ada 3 test,basic spm calculation,personality test etc.biasa soalan sama je,die org cuma nak tau cara kita jawab.sama ada kita jawab dgn jujur atau bertindak hipokrit.kena tau product bank, background, cari point2 utk bodek rhb the best w/pun die bkn no 1.lastly,pura2 tanya bila dpt jwpn,available ktner tp gaji tunggu die org inform."

* MissYaniAbdullah * said...

izan ishak

tq so much..
sgt berguna2..
umi sy pun ckp getew jugak..so bodek2 puji2 sikit mesti diaorg tinggi ekoqnya..haha...
erm..i am so lucky sebb kerja tu ditawarkan di kelantan..so xyah dok pening3 sal ni semua..
insyaallah sy akan ingat tips yg izan bg..sgt berguna okeh..thanks to ur habby too..!!
hope sgt i can get dis job ...amin..
tp kali ni lari dr tema lagi..
belajar len keje lain..tp xper pengalaman lebih pentig dr ijazah yg sy ada..sy xmo demand2 sal keje takut xdpt..start from basic..kan kan kan

HANI said...

tul tu apa yg izan cakap...yang penting keyakinan diri,,apa pun soalan jawab dgn muka tak bersalah,,maklumat asas ttg bank tu mesti tau..nanti org tanya sepatah awak leh jwb 20 patah hehehe bukan ke bagus cam gitu..kerja tu kat kelantan? itu sangat penting untuk anda lulus..jangan lupa mohon kepadaNYa agar diberi ketenangan dan dimurahkan rezeki..semoga berjaya yer...

Izan Ishak said...

missyani,

insyaAllah...izan doakan u dpt keje ni. biarlah mula dari bawah pun asalkan kita tak terlalu memilih. good luck for ur interview nnti~~
**hmm...sori coz mention rhb, camna boleh muamalat jd rhb nih... jauh beno bezanya...hehehe...sori~~

* MissYaniAbdullah * said...

hani :

haha buat muka xbersalah..hhaha i like ur ayat la beb..suka gilew...
buat muka bersalah tp bukan skema kan..
kan dok depan penemuduga dok kelip2 mata ..nganga mulut..haihh..kelaka la mcmc tu..hehe..
aa dapat kol dr bank muamalat kat kl tp dia suh p interview kat cawangan kelantan..tp xsure la plak la kan if dpt kena transfer kat kl..mintak2 xyah la sebb baik gheja kat tempat sendiri kan..
insyaallah kena yakin n tahu jawapan yg kita berikan..
sy berdoa kali ni agar jawatan ini menjadi milik sy...

* MissYaniAbdullah * said...

izan :

tula mula2 confius awat RHB..
ingat ur husband kije RHB..hehe..
kot2 la kan..
tp xper..

aa learn from basic..makin lama kita keja msti makin byk peluang kita kan..ijazah xpe perap dulu..dont gabra2..hehe..

sekali lagi thanks..
hope doa2 kalian akan termakbul..amin!!!

CasaBlander said...

buat rileks..biasa org yg gelabah sgt2 tu sbb dia btol2 nak keje tu, buat mcm ko tak nak keje tu je...hahaa~~ boleh pakai ke idea ni..

* MissYaniAbdullah * said...

casa :

1st tyme aku dengaq tips mcm ni..
tp aku just buat rileks jer but ilmu penuh didada..kononnya la kan..
tp kita percayala lau tuhan nak bg rezeki bila2 je bole..
insyaallah aku akan buat yg terbaek..amin..