Wednesday, June 16, 2010

korang penah dapat duit terkoyak x..!!

pic ehsan pak cik google

haihh semalam p boh minyak DBN 36..dekat Shell area rumah aku..had yg keje situ memang banggali import from Bangladesh..ada la balance lagi RM5..oke dapat duit terus blah la kan...buat apa lama2 kat situ kan...

then p ambik amni kat CIC..oke..amni ckp nak beli aiskrem..so sebagai Cik Yani yg sgt peka plus baik hati ni aku pun poea la dokat kodai yg berhampiran...alamak bila nak ambik duit balance yg mamat banggali bg td terkezut sebb duit terkoyak rabak...tp dah di tampal..oke xper aku redha..alih2 nak bayar tuan empunya kedai xmo duit koyak..arghh lagi berplus3 aku redha kan...tensioon siot...tp aku baek..aku buat muka cool jerppp!!!

hahaa..tp aku heran sgt banyak kali dah aku dapat duit 5hinggit yg koyak ni...aku pun terfikir kenapa sgt mudah duit yg dicanang2 sebagai duit yg berkualiti sama da dari segi design or keselamatan ni mudah terkoyak...adussss fening gua beb...

korang baca ni dan ini...so aku pun malas nak bising2...aku terima seadanya la..tp menyampah mmg atas kepala sgt ni...! huh..

16 comments:

E!ra said...

sba yep..he3..

q-nizam said...

erk..pelik jgak smpai terkoyak duit 5 hingit tu..kalau terkoyak boleh tukar kat bank rasanya :)

alfi a.k.a epy (kawaii eiffel) said...

aunty aku penah dpt duit rm50 separuh...dr atm bank...dlm bebyk duit kertas rm50 tu tetiba ade terselit sekeping rm50 yg ada separuh je..dia pown terpakse redhO je..smpy skrg ade lam wallet laki dia

moral of story:: korang dpt duit dr mana pown...cek bebtol wit tu..wlapOwn dr teller atm

masturah idrus said...

kuat ape kebende nye... awal2 dulu mmg duet RM5 ni kuat.. susah nak koyak.. aku sendiri yg try koyak..

tp 2 bulan lepas member aku byr hutang kat aku dgn duet rm5 tuh, aku maen la usap2 duet tu sbb duet tu licin kan, sekali, srraapp!.. *tipu, mne de bunyi, haha* koyak daaa.. duet tu still ade dlm wallet.. simpan buat pekasam..

5 hengget tuh! byk wooo

zaskia said...

memang menyampah lah tu....

* MissYaniAbdullah * said...

era :

mmg kena sabaq...

* MissYaniAbdullah * said...

q-nizam :

yeke leh tukar...
tp mmg menyampah tau..
banyak sgt skung ...
kena kumpul dulu banyak2 then baru p tukar..
lau bole la kan..
tp setahu sy rm50 je leh tukar

* MissYaniAbdullah * said...

alfi :

haha lg terukk.
ingat kan dalam atm duit2 ni semua secure la kan..
tp hempeh..
apa punya kejadahla bank tu kan..

* MissYaniAbdullah * said...

masturah :

xdak makna kuat..
mmg design dia cntik tp kualiti is not so good..

* MissYaniAbdullah * said...

zaskia :

mmg menyampah!!

senandung semalam said...

aku pun penah dpt duet terkoyak dr 1 kedai n ble aku bli lg n nk kasi duet 2 dye x trme padahal dye yg kasi duet 2... sengal gle..

alfi a.k.a epy (kawaii eiffel) said...

senandOng::klo aku jd ko...aku MUSTI da carut2+maki empunya kedai!!! *emO giler*

FiRsYa MeLisSa said...

huh...saya pernah jer dpt duit koyak cm nie..
kes nye jadi time tu saya kat kedai hp tempat keje..
time nk susun duit, tiba2 duit rm5 yang saya pegang, terkoyak..
terus gelabah tak menentu..cpai cellophane tape, tampal elok2..
kasi tak nmpak punye...urm..

* MissYaniAbdullah * said...

senandung :

hahha..
lau aku jadi ko aku letak duit tu kat situ then terus blah..
peduli apa aku..
akakaka...
pak cik tu dia dah nanyokkk

* MissYaniAbdullah * said...

alfie :

tula kan..lau aku pun bertengkak la ngan pakcik sengal tu..

* MissYaniAbdullah * said...

FiRsYa MeLisSa

hahhaa,,lawak..naseb sempat tampal..
lau x tentu bos marah..
cian kena ganti duit sendiri plak..