Tuesday, August 3, 2010

HUTANG WAJIB DIBAYAR WALAUPUN TIDAK DITUNTUT

hohoho!!

lupa nak bawa diari..
dalam diari ada nama 10 calon² untuk kontes 
HITAM ITU MENAWAN 
nampaknya xdapek nak update lagi..
ampunkan aku yer cik² n abg² blogger sumer..
adik yani terlupa! hehehe..janji² malam nanti aku update gaks..

okeh!
ari ni aku nak bercerita mengenai HUTANG..ya dlm islam dah tulih weihh
HUTANG WAJIB DI BAYAR WALAUPUN TIDAK DITUNTUT...

masalahnya bukan terjadi pada aku..
tp pada kawan baek aku ..
cian weihh dia..
dah la nak kawen..ingat si kawan yg hutang ngan dia leh la
bayar..at least duit tu bulih top up mana yg xcukup..
tp hampeh haram kejadah weiiihhh xnak bayar..
buat² xingat..

actually umi pada kawan baek aku ni ada jual brg cosway..
so si emak pada kawan yg berhutang ni  nak beli..
tp hampeh xnak bayar weii..dok guna bagai rak tp xbayaq..
so umi kawan aku kira bayar dulu pakai duit dia..
then umi kawan aku suh la mintak duit ngan kawan aku had pinjam ni
tp hampeh ...
mak si pemuitang wat² xingat then si anak plak wat xreti bahasa mak dia ada berhutang
actually 2 org ni kawan baek! so ngan mak² diaorg leh ngam!!

aku kenal weihh parent diaorg..
bukan org susah weihh..
org senang..
sumpah..pakai kete pun BMV beb..( tp yg lama la...ala janji BMW )
tp bab² hutang liat weihh bayar...

so aku semalam tulih kat wall mukabuku aku..
konon nk bg hin suh dia nih bayar..
apa hempeh  sengal buat xnampak..
perghh otak beku xdak perasaan...!!
semua kawan² aku had tahu sal ni dok suh nasihat bayar..
ada yg kutuk dok crita benda yg sama..
menyampah aku nyahh!!
dua² si anak beranak tu jadi kawan aku kat mukabukuku..
boleh getew kan!!
dunia²

biasalah bila org nak utang ni lembek kepala la weih bercakap..
slow jer..
tp bila dah dapat hempeh buat senyap..²



11 comments:

naz said...

hahaha tade perasaan betul orang tu

Amalia Auni said...

manusia mmg cm nie..
nk mtk pnjam duet, pnjam itu n ini bukan maen baek lg..
bila nk bayaq balek...
punya la liat...
hu3

AiDa AzRyN said...

tu la... manusia.. nk pinjam duit sng j.. nk bayo blk.. ^$^%$& huhu..

* MissYaniAbdullah * said...

@naz

TAU XPER..
BOLEH BAUT DON NO JER..
SIOT BETUL..
XBAEK WEIHH
HIDUP XPENAH AMAN LA LAU LAGU NI..HAIHH

* MissYaniAbdullah * said...

@Amalia Auni

BETUL KAN AMALIA..
MCM2 LA BILA NAK PINJAM..
JANJI NAK BAYAR TP LAST2 KITA YG GIGIT JARII

* MissYaniAbdullah * said...

@AiDa AzRyN

tula kan aida
nak marah pun susah..
kena report polis nih
hahaha

miszes ugly said...

nme pun mnusia.
asal la cmnie?
report je la jabatan prhutanan.aik??beto ke?
huhu..*muke marah*

* MissYaniAbdullah * said...

@miszes ugly

* terus muka konfius "

hahhaha

echah mashuri said...

bole dia wt bodo jer?uishhh....ape ke heh la...huhuh

* MissYaniAbdullah * said...

@echah mashuri

agak2 dia memang stupid kot..
sebb tu bebai nak bayaq

* MissYaniAbdullah * said...

@echah mashuri

agak2 dia memang stupid kot..
sebb tu bebai nak bayaq