Monday, August 2, 2010

KOPI TAIK MUSANG WEIHH

sapa tau kopi luwak...
ha lau hangpa nak tau kopi luwak ni ada kat pasaran indonesia beb..
belah² Bali pun ada jugak..
kopi ni istimewa beb..

kopi Jantan pun dah xbrape nak jantan dah haih..
hebat lagi kopi luwak..

oke aku story r sikit..
masa aku holiday sambil buat research sal architecture Bali,
one of scedule trip is melawat tempat memproses kopi ini...

lau hangpa nak tau kopi ni kopi termahal di dunia..
sumpah...! wallallah...
harga mmg mahal weii..
pasai pa..pasal kopi ni diperbuat dr

taik musang

aipsss jgn gelak..ni kisah benar..
kisahnya begini la kok.seperti mana yg di bgtau oleh mbak² disana..di Bali..

oke2...biji kopi yg masih ada kulit tu diberikan pada si luwak or nama yg seiring sejalannya ialah musang..adik bradik pak len sajo..sama mak!!
pastu bila luwak rasa nak berak maka kuar la biji kopi had duduk dalam kulit tu
bersama ngan najis tu la..
then biji kopi tu dibersihkan dr najis then diproses..!!

euww sound cm gelimat kan..
tp itula..
masa aku p tu mbak² sana suh aku terai..
xdak maknanya weii..
xkebuluq aku minum kopi had harga ribu² rupiah..eee sound sgt horible oke..!!
najis binatang tu...yakssss!!

bukti

Photobucket

tula ghupa kopi luwak yg diberakkan oleh luwak and get ready tu diproses

Photobucket

nila bintanag luwak tu...musang la * pix blur *

Photobucket

kawan aku..Tan , azna N alip ...

ni supaya lebih jelas aku pakat ngan cik gog

Photobucket

dah siap .bole beli..mari mari

Photobucket
taik luwak..

Photobucket

oprah siap promote dalam show dia..


weihhh hebat tu..!!
natang tu mmg bawak jasa walaupun natang ciptaan Tuhan jugak kan!!

lec aku teraii dia ckp beshhhhhh

13 comments:

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

wahhh....ari tuh masa study kelas chem..lectrr ada suh tengok sal kopi neyh...tapi ta yah cari lagi bab kamu da buat n3..muahaha..makasih kamu...btw..sy tfkir2 kalau menda neyh halal...ngeee~~najis kan...heee

Tomato Gurl's Life said...

xpenah minum..tp pnh bc dlm metro..kopi plg mahal ni..huhu..

* MissYaniAbdullah * said...

@♥PrinCeSs KellY Eun♥

kamu..yeke naseb baekkk...
hhahaha...
hope leh setel n buat xcment kaw2 best sal kopi luwak ni..
bila dah proses ianya halal dear.
lec i ckp beshhhh

* MissYaniAbdullah * said...

@Tomato Gurl's Life

hehehe...
kopi paling mahal..
dibuat secara semulajadi

♥cutebabygirl♥ said...

eeeeeeeeee
gelinyeeeeeeeeeeee

Nur Hawa Mohd Zin said...

muntah...muntah...muntah

ms.GrEEn said...

xsamnggup aku..kalo dah namanya taik..wat kopi pon..still taik juge mendenya..uhuhuhu

* MissYaniAbdullah * said...

@♥cutebabygirl♥

tau xper..
giler gelimat weihh...

* MissYaniAbdullah * said...

@Nur Hawa Mohd Zin

hahha..loya tekak dahhh haihh

* MissYaniAbdullah * said...

@ms.GrEEn

tau xper..
lau dah nama taaik tu tetap taik weihh

Asikin said...

Kawe ingat ore kita jah yang makan tahi..tahi itek, tahi minyak...pong ado lagi teruk makan tahi luak.. betui ni..

Kiro halal ka ?..Makan tahi ni..

isssshhhh..

tq for sharing..

Asikin said...

Ishhh..teruk makan tahi..Halal ko ni ?

Kita makan kuih tahi itek dan tahi minyak..depa betui makan tahi..

issss

* MissYaniAbdullah * said...

@Asikin

sy pege ari tu kebanyakkan org malaysia ada jugak..
dorang dok minumm
actually dorang proses secara bersih..
sungguh..
kami ditunjukkan cr pembuatannya..