Sunday, November 7, 2010

193 : BILA SINDROM KENA EJEK MASA KAT KENDURI : melampau kah ?

adeh sindrom kena ejek masa pergi majlis kawen!! erm tajuk xganas langsung!! xper meks nak bg korang paham je!! telinga meks ni dak brasap kiri kanan...mana xnya.semalam meks pergi kenduri kawen.kenduri kawen kawan meks.kira baik jugakla..ala kamcing la..payah betoi nak discribe noh!


sampai je kat kenduri kawen..jumpa geng-geng lama..semua dah kawen..anak 3, anak 2, anak 1 tp meks ni tetap membawa anak nan hadow ni ANAK TEKAK : hahaha.pergi mana-mana pun semua pakat dok tanya.sabaq la bukan meks xmau kawen tp xder jodoh lagi.kalau meks tahu jodoh meks ngan sapa dah lama meks p cari..xkisah la kat mana pun meks akan cari jugak.xkan meks nak tergopoh gapah dalam hal kawen-kawen ni..aihhs selisih malaikat 44..xmo meks..

Photobucket
bukan tangan meks tu...tangan meks putih banyak dari tangan dia.tangan dia putih sikit jerk!! haha

tp chill la meks baru 25 tahun kot.masih muda remaja katanya.enjoy xhabis-habis lagi.kan xpasai-pasai meks xhbs galok lagi bila meks dah kawin.tp galoks ngan encik husband xper kan.ha ha ha..< adeh nak kawen tiba-tiba >


tapi sebenarnya sindrom kena buli dgn pertanyaan BILA NAK KAWEN esp: kaum wanita mmg sgt MEMBUNUH .kenapa meks cakap membunuh.sebb pertanyaan seperti inilah yg merisaukan kaum wanita sehingga kadang-kadang malu utk berdepan ngan dunia luar.kadang-kadang sampai dah xder ayat dan alasan nak jawab bila ada org yg bertanya.Betul k x?pertanyaan seperti ini membuatkan kita menjadi semakin tensen dan kadang-kadang bila ada majlis seperti reunion kah, majlis apa sekalipun mesti dlm hati berfikir dua kali utk pergi kan.! oh double standart tau kalau tiap kali jumpa tiap kali tu la dok tanya..! jgn la risau ..kalau ada jodoh sampai la kad wangi kat rumah tu.! haha


so selagi xjumpa pasangan yg betul- betul sesuai utk kita , kita berhak utk memilih.Itu HAK kita kerana kita yg akan mencorakkan rumahtangga kita bukan org lain.Orang hanya pandai menilai dan berkata-kata tapi xper biarla org nak bercakap selagi dorang boleh bercakap yg penting kita tahu yang mana yg baik dan yang mana yg xbaik.

NOTA KAKI : taun depan kot kawen.ha ha ha

10 comments:

cik panadol said...

biase la tu...

bila lom kawen, org sibuk tnye bile mau kawen...
bila dah kawen, org sibuk tnye bila mau ada anak pulak....
bila dah ada anak, org sibuk tnye hal2 akan datang pulak....

abaikan je semua tu...asalkan kita happy... :D

jijie said...

missyani.. tahun depan kawen ajak la ye... hehe..
sindrom sama kite alami... maybe sindrom khas untuk orang2 sebaya kita ni... hehe

suffer8zine said...

ala biase la tu, heheh :P

Terkini : Enter

* MissYaniAbdullah * said...

@cik panadol

tula menteliti manusia skrg..hadeh..makin kusut dan tensen...
bila dah kawen tanya plak nak ada baby...bila dah ada baby tanya lagi plak nak menambah...hohoho..


so buat rileks sudeh

* MissYaniAbdullah * said...

@jijie

insyaallah kalo ada org masuk meminang..hihik..sanggup ker dtg kelantan..

tula bila umoq dah 25 ke atas mmg sah2 jadi bahan org jer

* MissYaniAbdullah * said...

@suffer8zine


alamak biasa ker..tett..xmo la..tension..

cik shabah said...

alahai kak yani...bese la tukan?orang mesti akan tny soklan2 camtu.mcam da jadik soklan spot pulak tiap kali jumpa member2 lama =)

cik shabah pulak dlm dilema gak ni,asik kne tanya 'adik,da de pakwe lom?bila nak carik pakwe ni?'

haha!cik shabah da kelu lidah nak jawab sume soklan2 tu =P

anyway,cik shabah doakan kak yani cepat2 jumpa yang bekenan dan cepat kawen jugak!amin =)

aNa d'sKoDenG said...

huhuh..pekakkan tinger je laaaa...
org mmg camtuh..cam cik panadol cakap tuh...

ahkak dah MUAK..org asyik duk tanya bila nak tambah anak? eii...sudahnya cakap "DAH TUTUP KILANG " senangggg..full stop.

* MissYaniAbdullah * said...

@cik shabah

alahai cik shabah kesayangan...
insyaallah bila kak yani kawen semua bloggers kak yani jemput..huhu..kasi meriah..wakakaka

tula adik shabah..tensi kan bila disogokkan dgn soklan cepucemas macam ni..huuhuhu..
macam2 hal..

adik shabah pun dah bole dah tu start cari pakwe...nanti kawen jgn lupa jemput k.yani plak..

terima kasih adik shabah sebb mendoakan kebahagian kak yani..insyaallah akan sampai saat istimewa tu..amin

* MissYaniAbdullah * said...

@aNa d'sKoDenG

hahah mmg telinga ni dah mmg pekak badak dah lau ditanya pasal kawen..hohohoho..depa ni senang je ckp tp kita yg melaluinya..hahaha

terok!!!

haha kilang dah full kan..dah xnak pakai pekerja baru..haha..god idea