Tuesday, November 16, 2010

216 : FESBUK : STATUS MARRIED , ENGAGED BG YG BELUM KAWEN..apakah..anda cuak ?



Tarikh & Masa : November 16 2010 , Selasa 10.00 am
Mood : Selamat hari raya aidiladha , yeahhh raya datang lagi
Background music : Dia milikku - yovie .Huh awk sengal


.assalamualaikum.


Yuhuu ari ni selasa dah.Esok raya tapi meks xrasa keghairahan nak beraya ni.Biasalah raya haji kan.Tapi orang negeri lain dok habak kata sambut raya haji kat kelantan meriah sgt tp meks xrasa gitu pun.Mayb la sebb meks balik solat raya teruih p kubuq then tidoq! hehe.terok kan, xyah dok ikut perangai meks.
Semalam meks menyembang dengan kawan lama meks.Nama dia yana.Cantik orangnya.Manis je terutama tang tahi lalat bawah bibir tgh² antara dagu.Pemanis la kot.kikiki.Serius dah lam xsembang .Masing² bz.tadi try usha kat fb dia.Aik aik aik tiba² meks tergamam.Sebb relation dia Married with si*****.


Oh demmm dia kawen xajak meks.At least habak r sepatah dua, jemput meks bagai .meks xpergi xper haih janji meks tahu dia dah kawen.Ohh meks emo sebb meks nak bungan teluq ngan gula².wakakaka.Meks xpuas hati sgt nie.then meks chatt fb ngan dia


meks : weih ko dah kawen ker..? meks buat muka blur
intan : haha, kawen ...kikiki
meks : arghh galok r ko nie.xhabak kat aku noh.kecik hati :(
intan : alololo weih xyah dok tacing bagai ngan aku..meluat aku
meks : aikkkk aku plak kena petir.sengal..
intan : weih pehal aku plak nak kawen, aku mana da duit..sekolah xhbs lagi.ko nak mampus
meks : weih gila pehal plak aku yg nak kena mampus.dush dush dush
intan : haha ..sengal ko kan.aku saja jer la buat married dgn bf aku.baru loving sikit, papa mummy bagai
meks: yaksss nak muntah aku..sanggap nak kawen.naseb ko kata ko xkawen lagi lau x aku nak emo lebih ngan hang
intan : kalo aku nak kawen ko nak dtg ker...
meks : aku dtg r..aku dtg bawak peti sejuk 2nd hand sudeh..hahah
intan : jammed kejap aku...hahha

haha.sgt xbole kawan meks kan.Boleh buat status relation kawen padahal xpun.Buat suspen jer.Mesti ampa ada dok perasan kan ramai budeks² skrg yg buat gitu.Kononla aweks ni aku punya, dah ko jgn nak kaco then si aweks plak anggap si laki ni dia punya dan sila jgn kaco.haha.konon je la kan.Umoq baru 16 dah ada hati nak kawen, yakss belajor hbs SPM dulu baru pikioq nak menggatal.

meks rasa meluat la plak kan.Over tau.Kalo dah sanggap nak kawen silala kawen betul² .Xyah dok loving² sgt dlm fesbuk.Masa tgh bercinta ni mmg la indah, kentut pun bau wangi tapi bila dan gaduh dah jadi macam meks.Hinggak! haha!! padan muka meks.kalo bole org yg tgh bercinta nak tnjuk sgt yg depa ni in love tp hakikatnya pada pandangan org luaq sgt menjengkelkan.Yg meks pelik tu org yg dah betul² kawen ni pun xder la manja² over² macam depa.haha.Biasala bila belum sah ni la mmg loving capel tp bila dah kawen rasala sikit² sorang.haha.jahat meks.

so ampa, cuba bagi komen sikit.apa komen ampa tentang status married, Engaged kat fesbuk.Kalo in relationship meks leh terima.ampa rasa cuak x?Tapi meks xjeles kan korang tp cuak sikit jela.xjeles hokeh.

Bercinta bertahun² pun putus juga kan mcam meks.Hahaha.meks xnak mendoakan org len nyer relationship tapi meks berkata pada diri sendiri.


NOTA KAKI : oh semalam mr duda dok kaco lagi.arghhh tension tahap tenuk.sapa ada periuk belanga yg besaq alam tu .ce mai pinjam sat sebb meks nak lingkupkan si mr duda.haha

5 comments:

jijie said...

hehe... meks.. kite dulu pernah try buat engaged. pastu berduyun org ucap tahniah.. bikin kontroversi aje... aduhai..
tobat takmo main2 g...kesian depa kene tipu dengan kit...

Mario said...

hehe...camtu eh dak2 fb nye status...adoi...takde fb so mmg agak ketinggalan...huhu

* MissYaniAbdullah * said...

@jijie

yeke jijie..
hehe..bole plak ucap tahniah bagai..kekekeeke..

xper..pengajaran..

* MissYaniAbdullah * said...

@Mario

aa tu la dia perangai muda mudi skrg ni..suka buat status relationship cm tu..hehee

xdak fb ka..xper..

Miz CanisTaL said...

haha klu status tu betul.. ok x de hal.. but yg muda2 belia skng ni mmg suka sgt wat status camtu.. over.. kang ptus main kutuk2 lak.. ntah pa pe. haha...

p/s: x baik tau over2 dlm kapel ni.. kang x jadi wat malu je.. ;p