Tuesday, December 28, 2010

256 : SIAPA YANG HARUS DISALAHKAN..?





mood : layan² lagu Dewa & Ada Band [ walaupun xsuka kejaman dr pihak Indonesia ]



+ assalamualaikum +


Selamat pagi semua.! Hujan di bumi kelantan ( buget dok obersea kot , haha )...syok ni belingkaq ni noh.haih.dugaan kerja botol ampa noh.[ haha ]..pagi² ni terasa nak baca paper..selalunya malas tp xper rajin sikit dari semalam.[ ngeh4x]



padia nih.Semua pakat dok habak mengenai Perlawanan Bola Sepak baru baru ni.Hinggak lani noh.P mana² orang dok habak benda sama ja.haih.Lagumana nih.Negara Indonesia dok salahkan Malaysia padahal depa xleh nak terima kekalahan kan, baget depa kuat, kuatlah sgt..lau kuat macam sabun Fab tu xper la jugak.[ ha ha ]..xboleh kah terima kekalahan dengan hati yg terbuka, adat pertandingan la ada menang kalah..lau dah baget nak menang sgt, lawan sesama sendiri.Habes crita [ allah, emo la plak ]

Jurulatih depa sendiri yg dok habak bukan sebab pancaran laser kan.Nak jugak menang.Lau kita lihat, bila 1st case yg penjaga gol buat bantahan pasal laser tuh, meks rasa dia sebenarnya gementar bukan apa pun.Gabra je lebih noh.lepas permainan diberhentikan, dan² bola masok maseh lagi nak salahkan pancaran laser.[ haha ].nampak sgt xprofesional.Masa lawan dekat Indonesia yg Malaysia kena terok sampai 1 - 5 tu pun kita dok diam je walaupun penjaga gol negara kita ada bersuara mengenai pancaran laser tp kita tetap terima kekalahan itu walaupun pahit untuk ditelan.haih...pening².


Tapi meks sebenarnya tersangat la kecewa dengan sistem kawalan di pintu masok stadium.meks penah rasa sebb Piala Malaysia dulu meks pergi.Meks sendiri melaluinya apabila meks membawa air mineral then burger untuk dibawa masok.! alahai lapo perot tuh dok dalam stadium dari kol 5 sedangkan game start kol 8.45 mlm.Bayangkan kejung pala meks dok dalam tuh.Ya mayb silap meks jugak sebb bawa air mineral sedangkan dah ada larangan yg tidak membenarkan botol mineral di bawa masok.Ok fine , xpa mmg salah meks.Tapi yg menjadi sedikit cuak apabila burger pun xleh bawa masok.Aihh ampa, nak sumbat dalam mulut pun bukan nak baling kat orang.Meks xbodoh kot nak baling makanan kat orang, nak beli kemain mahal dahla xsedap tapi lapo kan.terpaksalah...Pihak pengurusan masa tu Rela, xbenarkan meks bawa masok air dan burger, dan² kat situ kena makan.bongeknya sistem, kembung perot aku nak makan byk burger.[ haih ] rasa nak sumbat je dlm mulut depa.Tapi bila masok dalam ada jugak yg dok jual, sama jugak kan kalo bawa masok kat dalam.kan kan.Tapi yg menjadi persoalan macam ner bahan letupan seperti mercun dan laser boleh terlepas.!Sistem xketatkah..? ker kena SUAP.haih sakit hati sangat².


siapa yg harus dipersalahkan..?!!!



oke, sekian terima kasih.dah xder dah.


NotaKaki : alahai arini sugardaddy balik dr holiday.Malam ni harus dating hokehh..sukess!!!.Drive kete elok² noh.

10 comments:

kAziShA said...

hurm..semua sekali buat salah kot..hihi ^_^

nazirulhazwan~ said...

tada sapa, da klh jgn bg byk alasan la.hehe
klu sume nak mng susah la, beralah la sket;p

mat dan mina said...

propa je lebih tu.....go malaysia....hehehe

* MissYaniAbdullah * said...

@kAziShA


HAAHA...SEMUA YG BERSALAH KOT..KIKIKIKI..PERSOALAN YG PAYAH UNTUK DIHURAIKAN..

^__&

* MissYaniAbdullah * said...

@nazirulhazwan~

TAU XPER..DORANG SEAKAN2 XLEH TERIMA KEKALAHAN INI..NAMPAKNYA SKUARD NEGARA KENA GIGIH DAN KUAT DARI SEGI MENTAL..HEE

CAYOK4X

* MissYaniAbdullah * said...

@mat dan mina

YUP..SAJA JE NAK BIKIN KONTROVERSI...
NAK GANYANG MALAYSIA KONON, PADAHAL RAMAI JE RAKYAT DORANG YG DOK CARI REZEKI KAT MALAYSIA..
HEHE

GO MALAYSIA..YAKIN BOLEH

khaifaiz said...

Salam.. Biasa la tuh.. serangan psikologi... nk buat skuad malaysia gerun utk bertandang ke Indon.. Harap Malaysia jgn terpengaruh.. Go go go.. suggest player guna spek hitam nti....

♀ syera teli ♀ said...

errr , da klah tu klah la kan .
x nx time kenyataan lak .
hehe , teremosi seketika (;

* MissYaniAbdullah * said...

@khaifaiz

SALAM..TU LA..DORANG SENGAJA NAK TEST MENTAL PASUKAN NEGARA..HEHEH..

LAU PKAI SPEKY NAMPAK KAH..HADOI..CUN BALIKK

* MissYaniAbdullah * said...

@♀ syera teli ♀

HAHA..MEKS PUN TEREMOSI SEKETIKA..KIKIKI


XDPT TERIMA KENYATAAN PASTU DOK KUTUK2 NEGARA, APA KESSSS