Sunday, January 2, 2011

262 : SABARLA DUHAI HATI...


.salam.

pergh tajuk macam pasrah habes kan.sob².haha.Biasalah belajar sastera dengan Cikgu Mat.ngeh²
rajin pulek update belog walaupun ada problem negara.ish ada masalah kena cool.xleh layan sgt tp kadang² terfikir sebb terjadi on the spot kan.Benda xjangka plak.hadoi.[hehe].miss dem much Anggulia Beach Resort.[ mayb tempat itu lepas ni akan menjadi destinasi wajib aku walaupun keseorangan , yeah aku yakin ]


ada somebody yg pesan

 [ yani control urself, jgn tunjukkan yg u seorang yang  ' weak '] 

dems aku sungguh terpukul..serius giler cuak..tapi bila aku fikir balik..Ya Allah swt berat sungguh dugaan yg diberikan.Baru je happy tiba² dah kena ragut[ayat skema doh].Serius dengan nama Allah last day untuk tahun 2010 adalah hari yg sgt bahagia.Sumpah xtipu, lau tipu kena panah petir.huhu


tapi inilah putaran hidup manusia.kejap kat atas kejap kat bawah.Sapa² pun akan mengalami cuma lambat dengan cepat.Lau tanya aku, aku pasrah tapi hakikatnya sumpah aku xleh terima kenyataan.Rasa mcm ada je.urm...kena kuat!!!


kesian kan dekat aku.Xtau mana silap, mana salahnya tiba² jadi mcm ni.then one of my friend , Mohd Nabil [jurutera dekat sebuah company swasta ] remind me something.huhu


[ Allah swt mungkin ingin menemukan kita dengan cinta yang salah sebelum kita bertemu dengan orang yang betul betul tepat untuk kita dan berdoalah untuk mendapat cinta yang sempurna dan kita seharusnya mengerti untuk berterima kasih atas peluang dan kurnianNya.] [ sila tekan ]


oh mai god..sekali lagi terpukul.teringat balik kata² aku dulu.Macam kena atas muka sendiri.Rasa nak menyorok dalam almari kedap udara.biar mampus dalam tue.huhu.kenapala jadi macam ni.Aku mcam teringat kata² kawanbaik/temantapimesra/sugardaddy/mrmartopo 


[ saya xkan sia²kan peluang kedua yang diberikan ]


glup! aku terus menangis bila teringat kata² kawanbaik/temantaimesra/sugardaddy/mrmartopo dekat aku.Aku selalu sangat dengar ayat ni .Suka aku dengar tapi skrg dah makan diri aku sendiri.Laula boleh rewind balik.
urm! wish jela kan! Allah swt Maha Adil.


tapi tadi teruplod lagu Mula by Meet Uncle Hussin .Lagu Tema Lu Fikirlah Sendiri .Haih mmg aku tengah pikir la ni .APA SALAH AKU.!!! tu je dalam kepala aku.Sapa boleh bagi jawapan.


bila tension malas dengar lagu sedih.Baik layan lagu Indie.Dulu aku mmg kaki Indie.lama² hilang tapi sejak berkawan balik dengan kawanbaik/temantapimesra/sugardaddy/mrmartopo minat tu ada balik.Naik kete dia mesti dengar Xfresh FM sampai dah boleh hafal Iklan Rokok Liyana Jasmay..euww kotor dan busuk..hahaha


* kesat air hingus plak sebb demam *

000000000000000000000000000000000000000000

Hey,

Mula, mula semula, mula merubah
Mereka merenung nasib sendiri
Tunjuk tunjuklah, tolong tunjuklah
Aku ingin berubah

Sudah, sudah sudahlah, cukup cukuplah
Rugi yang lepas takkan ulangi lagi
Cuba cubalah, sudi sudilah
Aku ingin mencuba

Hidup bagaikan pusingan roda
Kala diatas kala dibawah
Manusia bukanlah semua sama

Mula luka
Seriknya bertanya diam semula
Arah mengenal arah tujuannya
Susuri memori meninggalkan kekal yang abadi
Aku untukmu sekadar untuk menjamin duka
Ku hanyut dalam jalan kembali
Kembali berdiri, kembali ku berdiri kembali

Mana, harus ke mana, dan bagaimana
Pelbagai persoalan
Hanya punya tujuan, bukan mainan
Jika dipersia pasti merugikan
Cuba cubalah, sudi sudilah
Aku ingin mencuba

Teristimewa, ciptaan teristimewa, manusia
Teristimewa, manusia punya cita, punya cinta


0000000000000000000000000000000000000000


8 comments:

SYUHADA MZAKARIA said...

sabaq byk2

suffer8zine said...

cool okess

Terkini : Faizal Yusof Meninggal Dunia (Update)

عائشة said...

sabar la cik yani...maybe ade hikmah di sebalik sume y terjadi...(^_^)

mohd sasuke said...

sbar byk2..=)

* MissYaniAbdullah * said...

@SYUHADA MZAKARIA


MMG TENGAH BERSABAR..EHEHHEE

* MissYaniAbdullah * said...

@suffer8zine


MMG TENGAH COOL

* MissYaniAbdullah * said...

@عائشة

INSYAALLAH DEAR..MMG SEMUA YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA..BERAT SEBENARNYA DUGAAN NI

* MissYaniAbdullah * said...

@mohd sasuke

TERIMA KASIH