Sunday, January 2, 2011

264 : TERAPI UNTUK ELAKKAN KESEDIHAN..

[ salam ]

Ari ni dah 2nd of Januari 2011.urm.Kuar shopping lagi dgn my best friend, Siti NurZaliyana.Mulanya xnak pergi tapi dari dok berjiwang bagai dalam bilik better hangout kan.Lagipun mata dari semalam xdpt tido.Cadang nak makan ubat demam yg mengantuk tapi demam dah okeh cuma selsema jer.Dont want lah, kot jadi benda len.Mati awal plak kan.


banyak giler shopping tadi.Ingat nak cari fon 1 lagi sebb sayang num lama.Tengok 15hb ni nak pakai balik num lama sebb dah ramai sgt marah tukar num.So harus pakai 2 num la nampaknya.hehehe.wakakaka.syg jugak kawan² aku dekat aku kan.Makaseh².. :)


okeh.Untuk melepaskan tension aku ini adalah dengan mengshoppingkan diri.Kenapa la perempuan ada sifat mcm ni ek.Dapat gaji beribu² sebulan tu mmg xkan cukup.nak beli mcm².Dalam pala ni nak jual DSLR yg pakai skrg then nak tukar pakai NIKON.hehe.azam tahun baru.Tapi syg sebb DSLR/ Cik Lu'Lu banyak kenangan.Kan Cik Lu'Lu kan.syg Cik Lu'Lu.Tapi lau nak jual xsampai 2K.lau nak jual pun dalam RM1K lebih je.murah².Sale awal tahun.hahaha..


Tadi beli barang dapur sikit.Haha.Lupa bulan ni xbagi lagi duit dekat umi.Bagi pun ari tu dalam RM100 kot² umi nak guna.Haha[ jahat sungguh rasa ] ..oke miey, nanti adik bagila.hehe.dah hbs dah bab² barang dapur.Hehe.Sebelum 2 p Kedai kain Nagoya.Mmg berbaloi².Rembet 2 pasang kain untuk dibuat baju kurung.Satu kain Chiffon 2 tone warna febret , Hitam then 1 lagi kain Cotton cap ayamzzz punya.Haha.serius seronok dapat caler hitam.ngeh²..


dah shopping kain, naik Parkson.haha.Ramai sungguh org kat Kota Bharu.Bang Traffic punya jadah ramai buat apa xtau.Kerja nak saman la tu kan.Hahaha.Si siti plak nak beli handbag,then aku hanya menengok sahaja sebb 2 minggu lepas dah beli Handbag dekat Dr Cardin.haha.Terbaik la Parkson xder yg cool.Handbag stok org tua.haha.so blah dari Department beg² ni.So naik dekat ladies plak.Nak usha T-Shirt La Martina punya.Tanya salegirl tu , katanya polo T-shirt lenggang panjang yang aku nak xder.Serius cm taik..tyme aku nak xder tapi bila aku tgk cazen aku beli ada plak.Menyampah u..!!!!


then decide dengan Siti pergi Kbmall.Oh xder orang la sgt.Parking pun sonang dapat sajo.kikiki.Siti shopping handbag.Cool habes.Nak ambik gambaq tapi pakcik bodyguard xbagi kuar Cik Lu'Lu.Jadi Cik Lu'Lu hanya dibawa window shopping sahaja,Sadis bukan.hahaha.Cantik Handbag siti.Nak beli 1 tapi dah mark dekat Dr Cardin , nak usha dekat sana dulu la baru fikir nak beli yg len kalo xberkenan.hehe..


then, pergi jalan² lagi.Usha suar.Hahaha.Beli suar beb.Mcm ner ek nak ckp jenis suar tu.Xtau tapi agak skinny.Pergh penangan orang yg mempunyai masalah mmg terok kan.Mmg sanggup berhabes janji masalah dapat dilupakan.Hehe.Yes lepas ni pakai suar baru lagi.Leh pakai dgn Jacket Militry .Esok sampai kot.Order On9.kekeke..


lau dicongak² ari ni beratus jugak kot habes.Siti xpayah ckp la kan ..mmg beratus² jugak la.Dengan kain rembang 2,3 helai, handbag  lagi.cardigan lagi.Haha.terbaek dapat kawan sama² kaki shopping.So untuk bulan ni kena bertungkus lumut buat side income.Dapat lagi 2K pun okehla..Lalala.Side income apa sampai 2K tu..kikiki..adelahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...


so terapi yang terbaik untuk melepaskan tension adalah mengshoppingkan diri.Terbaek bukan! korang mcm aku x...? sanggup berhabes duit padahal lau nak kira kesan tu sekejap je.Lepas dah balik rumah dari shopping terus rasa lagi kesedihan.Kan kan kan.



zzzzzzzzzzzzzzzzz!!! tido dulu.mengantuk sgt.!!!

6 comments:

Fiqah Alias said...

hehe...fiqah stuju..fiqah pon br balik shoping nie..mule2 mmg tgh cdih nie..mklum jela br j2 2 ari balik kampus,dh rindu kt umah pulak..huhu..so,nk ilangkan rse cdih tu..mmg fiqah shoping jelaa...lupe sat cdih2 tu..

geekz36 said...

kalau ada masalah, cara paling senang tdo banyak2. kalau tdo 2 hari, dah dapat lupakan masalah 2 hari. kan senang tu, =)

entry terbaru: Tutorial Membuat Sticky Post di Blogspot

buDAK keCIK said...

laa, demo ore klate ko??

beshnya dpt shopping sakan.

ari ni, ak g mid, tp xde la shopping cam akak kan. mklum la, still student. hehe

* MissYaniAbdullah * said...

@Fiqah Alias

YEKE..SYOKKAN FIQAH LAU DAPAT SHOPPING ARI ARI..HEHE.TAPI POKET MMG KENA TEBAL GILER LA...


HEHEH...SETAKAT INI SGT SUKA DNGAN AKTIVITI SHOPPING BILA TENGAH ADA MASALAH

* MissYaniAbdullah * said...

@geekz36

XBOLEH TIDO LA GEEK36 SEBB SELALU DOK FIKIR..SAKIT KEPALA SANGAT3X..
HEHEHE

* MissYaniAbdullah * said...

@buDAK keCIK


ORE KELATE LA..KELATE SEJATI.HEHEE
MMG BEST GILO DAPAT SHOPPING NI DIK..
PAH SHOPPING GAPO JE KAT MID...

HEHE..XPO2..NANTI BILO DAH KERJA BOLEH LA SHOPPING SAKAN