Monday, January 10, 2011

284 : AJL 2010 TAHNIAH UNTUK ANA RAFFALI...



.salam.





oke bercakap apa yang aku lihat.aku bukan pro untuk mengkritik tapi apa yang aku rasa dan aku lihat okeh!!


persembahan permulaan mmg power habes siot.mmg terbaek r..!! himpunan juara² AJL dalam setiap ketegori mg terbaek terutamanya Nash nyanyi..pergh maseh mantap siot..gua tabik der...


1-YUNA : CINTA SEMPURNA
erm okelah.nak kata xbest pun xjuga nak kata best pun biasa jugak..so aku rasa persembahan Yuna untuk Tahun lepas untuk Lagu Dan Sebenarnya lagi power.ngeh4x..kawan aku cakap baju dia cantik..tapi aku tengok xcantik pun dan xnampak sanagt sebb dia duduk main piano...so xdpt nak tgk sngat


2-MEET UNCLE HUSSIN & BLACK - DRAMA KING
pergh sangat kecewa...macam xmasyuk plak malam ni..xtau kenapa..tapi layan jela kan..huhuhuhuhu...aku masih percaya ada keajaiban kot² si Lan nak join balik Meet Uncle Hussin.Baru gempak..biasa je aku tengok xtau la korang tengok cm ner


3 PELITA - A.P.I
pergh serius aku terkejut sebb aku ingatkan dorang betul² xcdnet sebb mmg real semua berbalut bagai dengan lukanya lagi.hadeh makcik tertipu rupanya.jahat tau..!! wakakkaak!!! tapi syok weihh..makcik beat API menang..wakakkakaa


4-5- HANYUT & SELAMAT MALAM SAYANG - FAIZAL TAHIR.
oh FT i love u dear.Sungguh ni xtipu..lau aku tipu aku kena panah petir doh.wakakkaka!!! serius mmg terpukau persembahan FT..mmg hebat dan super.haha..oke untuk lagu Hanyut pergh terkejut kot aku ingatkan ada VC untuk dia berselam tu tapi ropanya betul² berenang.Tabik r..! tengok² dan kuyup..hadeh..sungguh magic..!! haha..makcik suka sunggoh ni...!! Lagu Selamat Malam plak ramai proops kan..Dengan pelakon²..haishh terkejut..tapi xberkenan sangat untuk lagu ni..Vote lagu Hanyut lebih dari lagu Selamat Malam Sayang.


6- SHAHIR - KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN 
hadehh nampak sedikit kaku la shahir..serius mcm kontrol hensem..nyanyi pun xsungguh² ..wakakkaak..tp bole la untuk artis baru..pendedahan yang baik..


7- HAFIZ  - NOKTAH CINTA
perghh makcik terkejut ualls..mana xterkejutnya siap ada adegan tembak menembak..serius lau makcik ada heart attact mmg makcik kiok awak la jawabnya..haihh sapa nak tanggung tu..tapi best..leh tahan...


8- ADIRA - KU ADA KAMU 
wah adira sangat comel..sweet..rambut baru..siap boleh terbang bagai naik buai....best...adira suara dia power weihh..tarik suara sampai kelangit..hehehe


9- TOMOK - BERLARI
xtau nak komen apa..biasa² je


10-BLACK - SOFEA JANE 
satu je makcik suka bila dia tarik suara..tinggi siot..perghh hebat²,,nak tabik la...tabik² tabik²


11- HUJAN- MENCARI KONKLUSI 
mantap...terbaek..!! xtau leh menang k x..


12- BUNKFACE - EXTRAVAGANSA
pergh Bunkfce rock..suka suka..mintak² menang.....


13- JAHAT 
lau ada anugerah menari Stacy layak memenangi ketegori ni..mesti penat kan  kan ..mana nak menari lagi mana nak menyanyi lagi...tabik dekat stacy..tapi dia comel weih ..make up jepun..comel²..


14- ANA RAFFALI - TOLONG INGATKAN AKU..
Okelah.. cuma...bagi aku dia biasa²je...pendedahan untuk pendatang baru dalam AJL...


tapi penutup AJL mmg terbaek.Ur rock..!!! tahniah kepada Dato Sharifah Aini, Ziaza Zain dan Dato Siti Nurhaliza.Tapi pelik tudung Dato Ct tatau kemana ilang tapi tudung Kak Pah lekat dengan elok plak..

tapi secara overall AJL 2010 sangat Boring dari segi pengacara dia.Sepatutnya TV3 mencari idea len untuk mencari pengacara baru terutamanya si Ally tu.alahai menyampah..untung dia.org len yg dok mengacara tiap² tapi dia selumber jer dapat jadi pengacara untuk Final..!!

tahniah untuk pemenang...

 PERSEMBAHAN TERBAIK - FAIZAL TAHIR [ HANYUT ] --- sangka dah..xkisah sgt
VOKAL TERBAIK - HAFIZ [ NOKTAH CINTA ] -----xsangkaaaaaaa dowhh
TEMPAT KE3 - NOKTAH CINTA - HAFIZ
TEMPAT KE2 - MEET UNCLE HUSSIN & BLACK  - DRAMA KING- lagi aku xsangka
TEMPAT PERTAMA -ANA RAFALI - TOLONG INGATKAN AKU

gambar dari Budiey.com
Yuna di AJL25

oke..leh tahan..baru leh nampak clear...cuma xberkenan yg dekat bahu tu..keras semacam..


TAHNIAH..!!!

14 comments:

Shag said...

Dah agak Faizal dapat persembahan terbaik. Kiki. Tak sgka Hafiz tu =.=" Terima jelah! hahah :P

Entri Terbaru Shag : Cerita Pasal Botox Jom!

ciEk NiENa said...

wah, full review tu.. HUHU

cik-terompah said...

x dpt tgk.. baca ulasan je la.. sedih2..

K.I.S.S said...

oh..memang 'hanyut' dengar lagu FT <3...

tim said...

stacy tak banyak menari.kecewa

Ekin_Alia MySara said...

hye pollow memellow..hahaha
http://ekinaliamysara.blogspot.com

niDa said...

macam sami lak baju yuna tu...

* MissYaniAbdullah * said...

@Shag

TAU XPER BEBE..MMG MENGECEWAKAN LOL..SERIUS..XSANGKA HAFIZ MENANG..

DAN LEBIH XSANGKA ANA RAFFALI...
ARGHH

* MissYaniAbdullah * said...

@ciEk NiENa

HA TAU XPER...KESIAN DEKAT ADIK3X YANG XDPT TGK..DENGAR DARI RADIO

* MissYaniAbdullah * said...

@cik-terompah

ALAHAI KESIAN...XPER...JANJI LEH DENGAR

* MissYaniAbdullah * said...

@K.I.S.S


TAU XPER..BEST WOHH..PART DIA JATUH TU INGATKAN VC TP REAL.TABIK3X

* MissYaniAbdullah * said...

@tim

RILEKS JE STACY SEMALAM TAPI SEMPOI..XDER REZEKI DIA LAGI

* MissYaniAbdullah * said...

@Ekin_Alia MySara


TENKIU BEB

* MissYaniAbdullah * said...

@niDa



TAU XPER...CM SAMI BUDHHA KAN..HAHHA