Saturday, May 29, 2010

♥ baby pramatang ♥

ari ni terbangun awal walaupun cuti..not so good ari ni becoz demam..sgt tidak syok oke!..tp masih sempat updated belog..dari dok meroyam fb yg makin lama makin entah apa2 baik saya dok meroyam dalam belog yg super super kiut miut cam tuan empunya belog...( euwwww , u alls sila muntahkan diri oke...haha )

okela, disini saya nak berkongsi cerita mengenai baby pramatang...ala tgk dr pix mmg kesian kan..beselah bila bby dalam ketegori pramatang muka dorang lebih kurang alien kan..yelah dah xcukup sifat kan..bukan nak ejek tp kakak sy penah keguguran then doc bgtahu muka anak kakak sy mcm alien...gni kot rupanya..sgt takut kan tp ini kuasa Allah swt so kita sebagai manusia just terima dis dengan hati yg terbuka..

[ sgt kecil kan , tp cap dia sgt comel ]

tp bayi pramatang ni selalu xboleh hidup lama..tgk saiz badan pun tahu kan.!!

[ si abg ngan si mak tgh tgk baby malang dorang tp sgt istimewa ]

[ jgn gelak oke, semua ni kuasa Allah swt ]

[ kesian kan ibu ni , semoga tabah menghadapi semua ni ]

so pada korang yg ada bby plz take care ur baby...dorang ni semua anugerah Tuhan yg paling istimewa...

36 comments:

sarah shafie said...

kesian nya..kecik je...

♥SYAFIQAH ♥ said...

sian baby tue :(

♥SYAFIQAH ♥ said...

sian baby tue :(

hans said...

wah cuak plak aku tgok
sebab merah jer badan dia semua
kesian
minta2 umur dia panjang
nih kalau dia besar dia jadi okay balik lah kan>?

Nengg said...

kita same demam :D

sekarang ni sibuk nak buang bayi kan. ntah ape ape.

Jericho said...

Thank you for sharing. Tengok la sekarang ni banyak jer kes pembuangan bayi berlaku.. Takkan dorang tak sedar kot, ramai lagi yang nak sangat baby nih.

* MissYaniAbdullah * said...

sarah : aa sgt kesian kan bb ni..

* MissYaniAbdullah * said...

sarah : aa sgt kesian kan bb ni..

* MissYaniAbdullah * said...

shafiqah :

dah takdir dia jadi cm ni...
tp kesian jugak kat ibu bapa bby ni kan...xper..xder rezeki la tu nak dpt bby lg

* MissYaniAbdullah * said...

hanz :

merah cm kena bakar..
biasala budak xcukup sifat kan..
mcm gnila..muka da mcm alien dah...

ish aku rasa lau rupa gni xder peluang la nak hidup lama tp xtahula lau allah swt sygkan nyawa budak ni..
kita xtahu kan..kuasa tuhan

* MissYaniAbdullah * said...

neng :

hehe..deman jugak ka..makan ubat tau..jgn lupa...

tula..budak2 skung xreti bahasa ..bila buat pk sedap je tp bila nak terbuncit mula la gelabah..

* MissYaniAbdullah * said...

jericho :

ur rite ..
budak2 zaman skung xsedar dek untung..
pasangan yg dah kawen bertahun2 stil xdpt anak berusaha nak dapatkan anak tp dorang bila tuhan da bg anak buang sesuka hati..buang merata..
dahla dosa zina xterbalas tambah lagi ngan dosa membunuh bayi yg xberdosa..masyaallah

NARDtheNERD said...

kesian nye...
kecikk nye...
huhuuu~

* MissYaniAbdullah * said...

nard :

mmg kesian..
sgt malang bby ni kan...

Izan Ishak said...

pernah dapat email gambar ni sblm nih. mmg kesian kan...kecik sgt :(

* MissYaniAbdullah * said...

izan :

o yeke...tp mmg kan cm xlogik jer saiz dia kan...tp nak buat cm ner..mmg dah xcukup sifat~!

M a W a D D a H said...

kecik je baby pramatang...kuasa Allah..

amirah said...

kesian ibu bayi pramatang.
apa2 pon nice entry

Call T said...

OMG!!keciknye

* MissYaniAbdullah * said...

mawaddah :

aa kuasa Allah..xsiapa dapat lawan kan..

* MissYaniAbdullah * said...

amirah :

tq dear..
tq coz sudi membaca...

* MissYaniAbdullah * said...

call T :

kan kan kecik kan

maCy said...

ya Allah.. kasihannya. tak apa mesti ada hikmah..

anastasyea said...

kesiannye... kecik2 dah menderita.
ANaSTaSyeA: DiSebALik KaNtA CokLaT

* MissYaniAbdullah * said...

macy :

betul3...setiap apa yg berlaku mesti ada hikmahnya..

* MissYaniAbdullah * said...

anastashea

kan~!
kecik2 dah merasa sakit~!
pilu sungguh tgk~!

ney said...

kecik nye...mesti agak payah nak jge..

* MissYaniAbdullah * said...

ney :

selalunya lau kes cm ni umoq xpanjang..
sebb jantung pun xdapt nak mengepam darah..sebb badan pun kecik je kan...
then muka pun dah xcukup sifat

eyra said...

eh...ciannyer baby tu....hope parents dier dapat bsbar...

NadiaShafiqa said...

keciknye...

memang baby pramatang warna merah ke..

* MissYaniAbdullah * said...

eyra :

hope ibubapa baby ni dapat menerima kenyataan dan takdir yang menimpa anak mereka...

tp dari air muka emak bby ni sgt sedih kan...

* MissYaniAbdullah * said...

nadia shafiqa :

entahla dear...xdapat dipastikan..
mayb la kot..

Penulis Seni said...

anak2 yg mati blum akil baligh ahli syurga...keciknya..rahmat Allah pada si ibu & keluarga..

jack said...

bayi pramatang xbole hidup lama coz byk organ dalaman die belum fully developed...especialy jantung, liver, and lungs

* MissYaniAbdullah * said...

penulis seni :

mmg syurga bg insan yng tak berdosa ini..

* MissYaniAbdullah * said...

jack :

btul tu..
nama lagi pramatang kan...
bdan xdapat nak support organ dalaman..