Friday, May 28, 2010

kawan makan kawan!! hate person who like dis~!

ari ni xtahula kenapa hangin satu badan ..bukan apa...2,3 hari lepas aku ada bergaduh sakan ngan kawan baik aku sampai aku dah decide kita putus sahabat even dah dekat 7-8 tahun kawan...beselah bila hati dah busyuk sgt...ada perasaan hasad dengki..erm..kawan baik pun jadi lawan kan..jadi api dalam bara..aik betul ka aku ckp kan ni..argh xkisahla asalkan korang paham maksud aku..

aku sedih sgt bila kawan baik aku tuduh aku *******.OMG sumpah dengan nama Allah swt aku bukan seperti itu..walaupun aku jenis yg agak sosial tp tepat jam 6ptg aku mesti ada kat rumah..aku xbole kuar malam..arwah abah aku dulu sgt marah..tp umi aku cool oke..! perangai abah aku ni tegas tp aku xtakut pun sebb aku anak kesayangan abah...wekkk3!!hehe.
pelbagai tuduhan yg kawan aku cakap..tp aku sabar..malas la nak bertengkak ngan org yg xeducated ni..bukan aku nak berlagak aku ni pandai...tp dah sah2 apa yg kawan aku ckp bukan dari otak tp dari perasaan yg marah...tahu2la org yg sedang marah ni bila bercakap dah xpakai otak dah...dia pakai ikut sedap mulut je..erm..ada aku kesah!!~!

macam2 hinaan dan cacian dia lemparkan kat aku...! dia hina family aku..dia ni actually dah kawen oke..dah ada anak dah pun tp buat perangai cm budak..xmatured langsung...ish3..aku geram...!! oke..she's additec dengan FB...sampaikan dia kol aku nak cr kekasih lama dia.kot2 aku jumpa fb ex dia..ex dia ni pun kawan aku jugak..baik jugak!! dalam status dia cm2 dia tulis..antaranya " org yg ditunggu x kunjung tiba "..aishh boleh pk x dia sedang add ex dia tp ex dia xapprove lagi..ish2 teruk2!!!
then bila si ex ni dah approve bole plak dia tulis status dia " sukanya bila org yg ditunggu muncul kembali " mak aii dia ni xingat dosa pahala ker...dah kawen tp dalam pala dok pk sal laki lain...aihh berdosa kan kawan2...yg aku heran laki dia ni xreti bahasa ker yg bini dia dok teringat kat laki len..apa da...kawan2 yg len just tgk je perangai dia ni..nak tegur kan takut haru plak..lagipun dia dah kawen kan ..so we think she's know bout dosa & pahala ni semua...
aku penah buka fb ex dia ni boleh dia ckp I LOVE U..waaaa ini sudah lebey...bukan aku jeles..tp aku kesian dekat kawan aku yg masih tidak mampu melupakan ex dia sedangkan dia sudah berkahwin...tp kawan2 cuba kita pk kan kita ckp I LOVE U dekat laki len .. ianya dah dikira berdosa kan...erm..maaflah lau aku silap bab2 agama ni tp itu yg aku pk kan...jgn marah yer lau silap ..aku budak baru belajar..
dan banyak jugak aku tgk dia dok komen kat pixxa ex dia ni..paling aku xtahan dia leh ckp..kasih syg dia pada ex dia xkan pudar..dia akan syg ex dia sampai bila2..masyaallah..aku pun xtahu la apa dalam kepala kawan aku ni...xperla..biarlah dia ngan dunia dia..she's already 25 years old n i hope she's should know bout dosa & pahala...

tp serius aku ckp aku xkawan ngan dia pun aku xrugi apa2..1 sen belah aku xrugi sebb dia mmg mulut longkang...mmg dulu masa zaman sek dia kaya sebb mak dia dpt kontrak kantin sekolah ..masyukkk tu tiap2 bulan ada dekat kurang rm10k masuk..so diala yg support makan semua..untungkan..!! tp aku rapat cm getew jer..sebb dia sebahagian dari group aku yg 8 org..nak x nak kena kawan juga...tp satu je keburukan kawan aku ni she's think she always perfect..no la..nobody is perfect kan..pelik betul..perangai dia suka sgt menjatuhkan dia..mulut dia mmg sgt berbisa..sungguh..ramai yg xsuka dengan dia...naseb ada geng aku ni jerp..kawan aku si Siti bagitahu dulu zaman sek rendah dia skool dengan kawan aku, mmg kawan aku ni ramai dah xsuka..ish2..mmg sejak kecik rupanya perangai cam gini...

tp td kebenaran telah terbongkar...aku tahu segala2nya tentang kisah silam dia..kenapa dia kawen secara tergesa2..ermdun know wat to say..!!...skung apa yg dia tuduh aku sebenarnya bukan terjadi pada aku tp pada diri dia sendiri.inilah org ckp..ckp tu berpada2....kerana mulut badan binasa...benda yg dia dok kutuk aku dah terjadi pada dia...so alhamdulillah aku percaya Allah swt akan menolong org yang menjadi hinaan dan cacian seperti aku ni...alhamdulillah lepas ni lau aku ada dengar minah ni dok kutuk aku benda2 yg sama lagi , xmustahil aku akan bocorkan rahsia dia...tp skung ni biarlah rahsia ni aku simpan sampai aku mati selagi minah tidak membuat onar dalam hidup aku..erm...

bukan aku nak membuka pekung di dada tp ingatla kita hidup ni nak jumpa kawan yg nangis sama2 mmg susah tp kawan yg gelak sama2 mmg ramai...xperla...aku akan ambik benda ni sebagai satu pengajaran yg sgt berguna dalam hidup aku..Tuhan maha adil...!!

pada kawan aku yg mulut longkang im f**king of u!! jgn ingat selama ni aku diam..selama ni aku pendam je apa yg ko dok mengata belakang aku tp kali ni biarlah aku keluarkan apa yg aku pendamkan.payah kan bila kita pendam semuanya...

nila geng aku lapan orang kat SMKPC2..kawan aku yg mulut longkang ada...tp biarlah aku rahsiakan identiti dia..now's she's not so important in my life...kawan2 aku ramai..xpayah la berkawan ngan kawan yg makan kawan ni kan..!!

apa kata korang bila berada dalam situasi seperti aku!!

8 comments:

shey said...

alamak ! kes kritikal ney !

* MissYaniAbdullah * said...

shey :

mmg kritikal sebb dia patut dok tanjung rambutan n lorong che hussin..

arghh i geram u know~!

Mrs Infinity said...

salam yanie..erk x suke kan bila ade kawan yg cenggini...noorfa pun penah gak ade kwn try wat onar dulu..last dpt gak pengajaran dia..hehe..satu lagi..x sukeeeeeeeee bini2 org yg gatal merela ni (haha bahasa org kedah no)...

mish.qist™ said...

wahhhh..
sgtsgt menyampah dgn kawan camni..
especially ble she's one of the geng.

dahla gedix pegi engat kat ex.
mmg tak gheti bahasa.
gile ungrateful. laki dah ade. tak reti nak setia..OMG!!

she's one of the spesis,
mengata org, die y lebihh..chaittt!!

(eh.eh.tbe2 teremo kat belog ni..sory. penah ade kwn camni.. huk)

* MissYaniAbdullah * said...

mrs infinity :

salam dear .
mmg kan nyampak giler bila da ada kawan cm gni..ish2 kenapa la ada dalam dunia ni..menyusahkan org betul..

tula...ada laki buat la ada laki...nyampah bila pk dok merenyam cr laki len..ex dia xlayan pun tp dia yg lebeyyy

* MissYaniAbdullah * said...

mrs infinity :

salam dear .
mmg kan nyampak giler bila da ada kawan cm gni..ish2 kenapa la ada dalam dunia ni..menyusahkan org betul..

tula...ada laki buat la ada laki...nyampah bila pk dok merenyam cr laki len..ex dia xlayan pun tp dia yg lebeyyy

* MissYaniAbdullah * said...

mish :

ee i kan geram tahap dewa ni tau..
becoz we r 1 geng kan..
p mana2 skali even xrapat tp dia ttp ada dimana2 kami berada...

mmg manusia ni bila dia xsedar ginilah jadinya...mencari laki len...tp betul kan dosa dia sebb teringatkan laki len...masyaallah...


hehe..tula...xperla terlebeh emo pun i faham..hehe

Husnibaby:My Emancipation said...

die jeles tu sebenarnye..huhuhu