Wednesday, May 5, 2010

oh mukabuka ku...


aduhai dunia tanpa sempadan sungguh skung ni..dimana² org dok habak sal FACEBOOK..
yang muda yg tua semua dok cakap sal facebook ni..semua dok ada akaun fb...saya dulu xminat sgt ngan fesbuk ni sebb xreti ngan application dia...dulu dok main fs,myspace..then lama² dok buhsan ngan benda alah ni try daftar akaun fesbuk sekitar tahun awal january 2009..masa tu xlayan sgt sebb tgh final..keje studio dok selambak menunggu...mana nak layan tapi sempat lagi ..wahahaha..

tp bila lama² mmg syok plak...best jep..
  1. dia ada game tp sy xpenah nak main sebb xpandai
  2. fesbuk ada atok..kejadahla atok ni dok ramal masa depan org...syok leh gelak sorang²
  3. boleh tagging photo...syokkk...lau bab² nak kenakan orgkan
  4. leh baca² status org..ada yg dok berkasih²an, dok bergaduh...tackle²
tp ramai plak yg salah menggunakan fesbuk..ada yg suka² tuduh menuduh,kutuk mengutuk malahan ada yang cuba untuk menjatuhkan org len~ banyak kes kan yang telah kita tgk
  1. kes si budak Darwin yg kutuk² arwah Din Beramboi..xpasal² si kawan ni kena kutuk sedangkan tiada kesalahan yang telah dibuat terhadap budak yang agak mental ini terhadap arwah
  2. kes ugutan bunuh terhadap Nik Aziz Nik Mat..aduhai...benda² cam gini ni xyahla dok besaq²...banyak lagi kes² yang patut kerajaan dok pk seperti masalah kemiskinan k, apa ka...semua ni berlaku sebb ke'extreman' segelintir penyokong² parti² politik yang ada di Malaysia
dan kadang² banyak plak fan pages yang suka² dibuat..haihh malas betoi tau nak klik LIKES ...tp bila kita ignore depa dok suggest lagi...ayooooo...xtau nak buat cam ner...tp kadang² menyampah plak ngan fan pages yg dok meraban xtentu hala ni..banyak betoi...Tp kelakar pun ada...
  1. KOREK HIDUNG DAPAT RM100
  2. pastu ada yg setiap negeri beat untuk mencapai 1 juta...adehhh sungguh extrem la peminat fb ni...
tapi alhamdulillah setakat ni saya masih menggunakan Fesbuk dengan cara yang betoi dan berfaedah( ish2 ada fekdah ka ) ada.........
  • saya jumpa ramai kawan2 sejak berkurun lama...dan berlapok org habak mai tp still dapat jumpa di fesbuk...cun kan...
  • leh buat duit ...buat bisznes online...alhamdulillah..ada la rezeki untuk sebulan tue..
  • kami budak sep2 smkpc2 disinilah kami berjumpa dan saling mengenali...yuhuuu...suka giler....
Dalam fesbuk missyaniabdullah giler ramai kawan tp kebanyakkan xkenai..entahla..bila ada jer org request terus approve tanpa melihat profile fb depa..last skali dok lagu tue jugak..berkepuk n xpenah sembang..dari buat semak jep baik remove..alhamdulillah saya sendiri telah meremove hampir 1200 kawan dari 1800 sebelum ni...saya ulangi skali lagi 1200 org berjaya diremovekan oke...maafkan saya yer wahai kawan2 yang telah diremovekan...tiada niat untuk membuang anda tetapi dah memang saya tidak mengenali anda...bukan sombonng tapi dan bukan xmo kawan tapi saya xkenal siapa anda..kan jadi benda len susah plak..so maaf yer..!!!!

boyfren saya slalu dok tanya kenai ke depa semua tue : ala saaya tahu mr farid saya cemburu ..sy ckap xkenai..dah tue dia dengan selamba badak cakap " dah tue xreti2 ker nak remove..bukan kenai pun...tau dak saya jeles..." ala sayang jugak bb kat ayg...TAPI saya hangin jugak lau ada budak perempuan dok add dia..haha..so sy pikir ada baik juga cadangan boyfren saya itu..so sy pun REMOVE...no more kawan yang xdikenali dalam fesbuk saya...

so selagi kita tahu pekdah guna fesbuk selagi itu kita boleh mendambakan diri tetapi jangan sampai semua kerja tergendala...bahaya wooo...
so tingkatkan prestasi kerja anda sambil ber MUKA BUKU


lot of love

XOXO

missyaniabdullah

2 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

huhu aku tak bape gemar...facebook ni takde pekdahnye. banyak yang menyerong je!

missyaniabdullah said...

░♥si lampu neon♥░

ala..lau guna cara yg elok ada pekdahnya...paling aku best dapat jumpa kawan2 lama..tu jer...
hehee...
ko xder fesbuk ek lampu neon...