Tuesday, June 29, 2010

xtahan bau busuk la!!

aii semua...apa habaq cheq ari ni..urm..sihat2 no...hehe...skung ni sy tgh mengira gaji-gaji pekerja opis sy..banyak jugakla keje..tp kena buat sampai hbs sebb dis kamis dah dpat gaji..so boleh ronggeng cik limah..
apa la..org len dah merasa 25hb lagi tp sy kecoh je lebih..wakaka..biarla...

erm..skung ni dok terhidu bau masakan kedai cina tepi opis sy..ee xtahan bau la..hbes econ dalam opis ni xrasa dah kehangatannya...dah xstim dah..( haha ) ..yg ada cuma bau masakan apek yg keturunan siam ni masak..sungguh busuk..!! dah dekat setahun sy kije kat opis ni dah macam-macam bau ada..ada kailan goreng, nasi goreng, mee goreng..naseb xder B--- goreng je tuan -tuan dan puan-puan..actually kedai cina ni dia punya tempat memasak tu tepi longkang tau..betul2 depan kedai dia..maknanya sisa makanan semua dorang akan buang dalam longkang tu la..hbs sy tgk longkang tu berkeladak ngan minyak..!!eaauuu...melampau..

akibat xtahan dengan bau dan atas kesedaran sivik terhadap alam sekitar..sy dah sepakat ngan penyelia opis sy nak buat report kat pihak berkuasa..so kelmarin kami kol Jabatan Alam Sekitar KB..ckp2 ngan pihak aduan then dia bgtau dia xterima lagi aduan yg melibatkan tukang masak ni..dorang just ambik aduan untuk perindustrian komersial seperti kilang-kilang sumer..pulak dah..buat habis ayaq lioq.pegawai t suh kol Majlis Bandaran KB..so penyelia sy kol MPKB.slowtalk punya slowtalk then dia akan ambush la kedai tu..so pagi2 td dtg opis dalam kol 9 pihak MPKB dah kol sy..tanyakan sal alamat kedai tu..alhamdulillah aduan kami dah dalam perhatian..so sy just tunggu jer pihak MPKB..haha tgk dr jauh je la kan..mmg xmasuk dekat la...

jahat k sy..Tp sy rasa sy xjahat..sy sebagai pengguna sy rasa sy mempunyai hak..bagaimana lau anda berada dalam situasi sy..setiap hari terpaksa menahan bau dr kedai makan cina ni...Dulu kan sebelum sy kije opis ni..kedai ni org melayu yg buka kedai tp owner kedai t mmg cina..so dek kerana org melayu yg jual dulu mendapat sambutan ( majoriti kedai2 sebelah ni mmg org melayu ) so si owner yg busuk hati ni suh org melayu kita ni berhenti berniaga n bg sewa kedai tu kat kaum mereka sendiri..haihh..tgkla masyarakat kita skung ni...teruk sungguh..skung pak cik melayu tu dah buka kedai dia kat belakang sikit dr bangunan yg skung ni..still maju..yelah org berniaga ikhlas mesti la org cari...

13 comments:

ejum said...

bagus2..kalau xbuat aduan..smpai bile pon xilang bau tu..ejum pon mane leh tahan bau2 mcm tu.huhuu..

jijie said...

weewit! baru padan muka..huhu...
yela... bau die mesti amat2 la kurang menyenangkan

Yuni Aisyah said...

pengotor tol...nuat je aduan biar jd pembersih ckit...

aren said...

menjijikkan..ni la org mesia.cket2 buang dlm longkang.sampai kn anak pn nk buang dlm longkang.ish3..haha

* MissYaniAbdullah * said...

ejum :

hehe sy rakyat yg prihatin..kikikiki..
serius lau tghari mesti laju diaorg dok goreng..
ntah2 apa3 la

* MissYaniAbdullah * said...

jijie :

ingat x depan USM tu..
had kedai hujung nak menghala ke restoren berkat tu..
euwww mcm tu la bau dia..
baru padan muka

* MissYaniAbdullah * said...

yuni :

hehee...padan muka..
lain berniaga tu biar jadi peniaga yeng pembersih

senandung semalam said...

gud2.. wat aduan.. padan muke dowg..

* MissYaniAbdullah * said...

senandung semalam...

aa biar padan muka dia

jijie said...

erk... kalau cenggitu memang sangat2 menjijikan...aiyak...

mummynana said...

tau takpe.. sini pon sama.. busuk!! haihs ade nk pgsan membau tiap ari.. dorg tak reti ke nk jg elok2.. mnyak leh recycle tatau kot? apa daaa hahaa

* MissYaniAbdullah * said...

jije :

mgg eauwwwwwwwww

* MissYaniAbdullah * said...

mummynana :

dorang ni xsekolah kot sebb tu kurang pengetahuan..
sengal + budus in the earthh