Saturday, July 24, 2010

CHEQ XTAU PUN BABI TU HALAL!!!!

Photobucket


astafirullahalazim!!
cheq xtau la plak selama cheq hidup babi ni halal..
yer halal bg org bukan islam!! cm kat negara jiran kita je!! lau salah maaf no!!
tp lau kat sana  mmg susah hangpa nak cam org islam ngan org bukan islam!
sebb nama depa..pelik sungguh nama depa!!
lepaih tu muka lebey kurang saja!!!


mmg kat sana xpelik la ni semua!
cheq dok sana 5 hari rimas weii..nak makan payah...
nak makan fast food pun xhalal..adehhh meroyam cheq!!


tp cuba hangpa tgk betul² kedai ni Hj Naqiub punya!
adeh cm ner ni hangpa weihh!! pak haji ambik haji kat mana ni!!
ker mmg dia xdak haji tp nama dia HJ Naqiub!!
wallahhualam..cheq xdapat nak pastikan!!


tp bila depa dok tulih HALAL nampak sgt depa ni kurang didikan!!kesian delooo!!
laula umat islam semua kat kawasan sini dok beli mmg bebai xhengat la weii!! awat jauh tersimpang..xnampak ker hidung kembang xhengat dok ada citu!!!sabau je la!!

cheq pikiaq la lagumana!! sentiasa berwaspada yer bila p beli daging kat pasar nak² bila org bukan islam yg jual!!

25 comments:

cik paro said...

kat mne ni???

aisyaLALALA said...

geli nye tgk gamba tu. ish, kalo kt sane mmg ssh btul nk mkn. name mknn pon pelik2. ade kwn penah pegi tgk menu name mcm sedap skali tnye rupenye katak. ewwww.

aisyaLALALA said...

geli nye tgk gamba tu. ish, kalo kt sane mmg ssh btul nk mkn. name mknn pon pelik2. ade kwn penah pegi tgk menu name mcm sedap skali tnye rupenye katak. ewwww.

* MissYaniAbdullah * said...

cik paro:

mayb kat Indo.
tgk ghupa stok org sana plak

* MissYaniAbdullah * said...

aisyaLALALA

euwww katak k..
hadoii xleh nak imaging nih..
tp kat sana xheran pun!!

M a W a D D a H said...

eeeee..rasa geli la plaks...huhu..

bahaya btul kalau xtau yg mana halal dan yang mana haram..yarrrkk

si pendek dan moody said...

omaigod ,,memng muntah jugak i kat sini..

memg bebai naa, memg bebaii.

u duk kat indon ka masa ni?


http://bintangzither.blogspot.com

ASaDa RyutaRo said...

hahahahahaha.. sengal giler.. terang2 ada si hidung kembang kat situ. hahaha..

mybe dia pinjam stall hj naqiub tu kot. hahaha..

kelakar lak. tapi kesian lak dgn orang islam sendiri klu tertipu dengan tanda halal tu. isk2..

Nur Hawa Mohd Zin said...

yang tahu agama je tau halal haram...

akuvision said...

diorang ni mesti nak sabotaj haji tu

suzzsuzie said...

sah2 letak kepala ngan hidung bab. tu kt situ then letak nama hj...tak tahu agama lgsung...nk makan kt indon ni mmg kena hati2..yg tulih halal pun belum tentu lg...kita tak tahu kuali periuk masak dia....uwekk...

an.afiqah said...

siap boleh park kepala kat front seat .

HAHA !

an.afiqah said...

siap boleh park kepala kat front seat .

HAHA !

* MissYaniAbdullah * said...

mawaddah :

tula confius tau dorang nih..
xreti yg mana halal dan yg mana xhalal..
entah2 had yg jual tu pun sengal gila babi xtau apa2..
main jual jer

* MissYaniAbdullah * said...

si pendek n moody :

hehe..ramai dah muntah kat belog i nih..
babi tol ko babi..hahaa...

ish i p 5 ari jer.
kat pulau Bali indonesia..

* MissYaniAbdullah * said...

asada :

mayb la kot pinjam stall HJ NAQIUB..
tp mmg keaddaan ni mengelirukan umat islam..
yela nanti si penjual sah2 akan ckp halal..xpun ckp tu bukan daging babi..dagng babi dah habes..
agaknya la..risau la lau gni keadaan kat indonesia..

* MissYaniAbdullah * said...

hawa :

nampaknya dorang pun confius sal halal haram...

* MissYaniAbdullah * said...

aku vison :

hahaha..pak haji tu pun samdol dodol

* MissYaniAbdullah * said...

suzzsuzie :

yep..baik hangpa semua hati2 la lau p indonesia..
makanan dia susah nak dapat yg halal..
bayangkan fast food pun xhalal..dah la sos dia xsedap..
hahhaah

* MissYaniAbdullah * said...

an afiqah :

kepala tu penyambut tetamu soh datang beli la..
penyeri kedai..hahahha

Nur Hawa Mohd Zin said...

yang konfius tu perlu dijelaskan..huhuh

* MissYaniAbdullah * said...

hawa :

yup betul tp lagumana

Nieylicio Kerolicio said...

tu yang byk ngat bala kat tmpt di0rang.. ni bab makanan.. bab kawen laen2 agama tuh lak, yangsatu masjid ade 3 agama lak?
nauzubillah

* MissYaniAbdullah * said...

nieylicio :

errmm..mayb la kot..
sebb depa buat main je sal islam..
nak kata salah..xkata pun salah

bukan photographer said...

betul2 babi...
hahaha