Monday, November 22, 2010

230 : BILA MEKS " KENA " BUATAN ORANG ..YA ALLAH, PETANDA APA NIE...?



tarikh & masa : November 22 , 2010 isnin jam 9.15 pm.
mood : terkejut agi kot
background music : hantu mana hantu - xtau dah sapa nyanyi.


.assalamaualaikum semua.


malam ni meks xnak merapu meraban sebb meks rasa diselubungi misteri nusantara.Sungguh haih.Menggeletaq je badan td.Ampa apa maknanya weih bila mimpi terkena buatan org.Ish takut sungguh noh.sungguh takut sebb takut jadi betul-betul.


balik dr kerja td mmg meks mengantuk sgt.meks chow awai.kol 4.40 kot.awal kan.stail buat opis cam opis bapak sendiri.haha.dahla meks xmakan apa-apa lagi.makan pagi je kot, tu pun karipap je.okla tu buat alas perut.Sampai rumah terus mengantuk tgk pulaks si busuk,terus tido.xkira dah.


Ni la kan ckp org tua xnak ikut.Lepas asaq mana buleh tido nanti jadi gila tp meks pulun haih.xkira.dah mata mengantuk.sekali meks tertido.besh wohh..yg part xbest meks mimpi mcm real la puleks.mimpi terkena buatan org.


Alkisahnya ni meks nak pergi beli apa ntah dekat area airport KB.pergi puleks dengan cazen meks.ngan moto je sebb dekat je dengan rumah.baru je nak sampai kat tempat tu tiba-tiba rasa xsedap badan, nak bernafas xdapat, sesak jer.sampai katok-katok kat belakang pun xjalan jalan jugak.mmg bawa moto tyme tu bila mati awai.sungguh mendebarkan.

meks xtau la kenapa.terus teringatkan rumah kawan meks yg dekat2 area c2.pergi rumah dia sebb dia mmg kuat agama sikit then dia mmg boleh insyaallah dengan izinNya utk merawat.Insyaallah.Terus meks pergi rumah kawan meks , sebb dalam pala meks dok teringat dia jer.Sampai je rumah kawan meks tu , ramai la plak..meks dah la tgh sakit.hadehh..meks xsempat nak panggil kawan meks terus dia turun dr rumah menuju ke motor meks.Aik singguh ajaib.wah ada connection baik punya..hehehe


meks xsempat nak crita apa-apa kat kawan meks terus kawan meks ckp ada org anta benda dekat meks.aip santau ker.meks terus kecut perut kot.masa tu meks nak terbatuk kuat kot.Kawan meks terus baca ayat quran kat meks then tiba2 meks rasa ada benda nak kuaq dr mulut meks.Serius kuaq katak yg buruk giler sekoq.Ghupa katak tu masyaallah buruk giler.Dengan mata besaq sebelah, badan menggerutu, Ya allah sgt seram.Nasaf meks sesak2 jugak la.Kawan meks bgtau ada org anta benda nak suh meks jadi tuan kepada benda tu.Ya Allah kenapa meks.Sungguh sadis tau.Meks xder buat jahat kat org kot.Melampau tau.


oh seriusly meks bangun meks takut giler.Nak menangis pun ada.Apakah yg akan berlaku ek.Ada benda buruk nak jadi ker ek.Hadehh..Mintak2 tu mainan tido and bisikan syaitan jer.Ya Allah jauhilah segala yg tidak diingini ya Allah.


NOTA KAKI : Ampa agak2 ada benda nak jadi x.Hadehh xsenang duduk meks ni skrg.Takut pun semcam jer.tolong tolong tolong


** takut ***

14 comments:

saYuri said...

uish..ye ke meks..seram plak mndgrnyer..yuri neh x pnh agy mipi cmtu..tp mipi org2 trdekat meninggal adela..bgn2 da mgalir air mata..aishh...huhu

dya adriza said...

tdo lepas asar mainan setan semata2. insyaallah x de pape. lg 1, perbanyakkan bc alquran. minta pelindung dgn Allah. setan ni tujuan dia nak rosakkan manusia je, mana ada lain dah. so kita kena kuat k ^^

HAZWAN17 said...

aiya..seram gak cite meks ni...

* MissYaniAbdullah * said...

@saYuri

serius yuri...takut xyah ckp la..
kuaq katak buruk giler tu..mmg sgt2 hodoh..sampai tgk pun mcm nak termuntah..ni apatah lagi kuaq dr mulut...

mimpi org meninggal selalunya patah gigi kan..xtau le betoi k dak..tpi secara kebetulan kot sebb ajal maut ditentukan oleh Allah swt

* MissYaniAbdullah * said...

@dya adriza

terima kasih dya..
insyaallah xder apa2 yg berlaku..
biasalah setan kan xkan nak tgk umat nabi muhammad ni hidup dalam keadaan aman..kerja nak merosokkan anak adam jer..

* MissYaniAbdullah * said...

@HAZWAN17

tula mmg seram..mintak2 xder apa yg berlaku..

agak2 lau meks buat drama buleh menang dak haih..
satg masuk anugerah skrin leh g obersea

iszieylyanziy said...

aish meks!! mmp je kot,,ptg lak tu,,mmg lah merapau,,xde pe kot,,huhuh,,doa2 k ,,umah kat PC ke>

buyat(bebola tomato) said...

bukan orang alim agama tapi rasanya mainan syaitan je...

cik.shabah said...

gambar tu seram la kak yani...

apik pehe said...

uihhh..takot2 eh apik..meks duk area airport tu kt mane?

* MissYaniAbdullah * said...

@iszieylyanziy


mintak3 la mimpi je..
tp cuak jugak la..

aa rumah dekat pc..
dekat kampung baung..

* MissYaniAbdullah * said...

@buyat(bebola tomato)

tula bisikan syaitan je ko..
mintak2 la xder benda pun...

biasalah syaitan ni xmau anak adam hidup senang..nak je menyesatkan anak adam

* MissYaniAbdullah * said...

@cik.shabah

ha tula..
ingat nak cari gambaq ar tompel dalam citer do re mi tu..
tp xdak pun..

hehe

* MissYaniAbdullah * said...

@apik pehe

ha tau xpo..
meks lagi la takut nih..hehehe

dok dekat baung..
5minit xsapa kalo nok g airport