Tuesday, November 9, 2010

197 : MASALAH MEKS BILA BERKUNJUNG KAT BELOG KORANG..apakah!!!



salam ari selesa malaysia.ha ha jarang² tau meks buat oppening yg sgt ramah mcm ni, sebelum ni main belasah je.wa ha ha.ari ni meks rileks je kat opis.rileks sebb bos xdak.Bos pergi Key El Lumpo , adow perbentangan tender baru.Harap² bulehs la..syok kontrak bernilai 1 million.Insyaallah amin.


ptg kakram meks ada date ngan BFF meks, mektie.meks jugak nama dia tp mektie.ha ha.kitaorg bercadang nak p makan laksa penang.Mektie nak belanja meks sebb meks tolong dia semalam.then mlm nanti xtau la dating k x ngan mr skandal.mr skandal nak belanja aiskrem sebb semalam meks redah hujan lapaq aiskrem coneto.baby tepu dlm perut meks ni dok mengidam nak makan aiskrem coneto had yg mahal.so mr skandal nak belanja.ya bedabedu..haha..giler kentang betul meks.


ok . utk post kali ni ialah mengenai KETIDAKPUASAN HATI MEKS BILA MEKS BUAT LENGGANG KANGKUNG KAT BELOG KORANG. huh! meks buget meks belog hebat sebb tu nak kritik belog org lain.ish ish ish xdak la..bukan gitu.sepanjang meks menerjunkan diri dlm bidang kemengarutan di belog ni ada je masalah bila meks nak lenggang² kangkung kat belog korang! maaflah sekiranya penulisan dan kritikan meks kali ni dpt menunjukkan kemulutan kepuakan mulut meks.huhu.


1- meks xsuka la belog yg sarat dengan wiget yg entah apa² then gambaq penuh kiri kanan.meks pun xkata kat hampa semua noh, dulu pun masa mula² ada belog tyme tgh jakun lagi masa tu mmg meks gila jugak dok boh ni semua.tp bila meks sendiri timbang ngan penimbang yg dok guna kat pasar ( meks pinjam okeh ngan mak kawan meks..haha ) makkk aiii berat.. lebih berat dr sekoq gajah terus meks delete.belog yg penuh ngan wiget sgt xberfaedah ni akan melambatkan proses loading.Meks kena tunggu 5-10 minit utk 1 blog padahal banyak lagi tau belog lain yg meks nak terjah. haha buget la ek.betul! yg mana wiget² yg xpenting seperti jam ker apa ka, buangla..masing² ada jam tangan, jam dinding n jam kat laptop kan.xyah dok tgk dlm belog..huhuhu.satu lagi pasal gambaq² kat sidebar.Adeh..meks tahu la tu belog korang, korang nak menengok ( aik ada ker ayat menengok, gasak la ) org² yg korang syg..tp meks tgk dah jadi cm album gambaq.aduihh xyah la..simpan dlm hardis jela.xpn buat wallpaper kat laptop/pc.sebbkan gambaq & wiget ni la loading blog korang jadi lambat.Then sabit tu la meks terus tekan X.blah terus..malas nak ckp banyak!! huhuhu..maaf noh.


2- blog yang ada autoplay lagu.Had ni mmg meks xsuka sgt.hadoi..kalo nak dengaq lagu xyah la dok pasang dlm belog.xyah susah² bg blogger lain dengaq lagu sbb dunia skrg canggih manggih.bole dengaq dlm radio, winamp masing², dalam tepon , MP3 & MP4, IPOD.sebbkan lagu ni laptop meks slalu heng.laptop meks memang dah nazak tahap duper..bila ada lagu yg corus tarik panjang² mmg laptop meks pun automatik akan heng.huhuhu.kesian meks kan.


3- belog yang hadow word notifacation bila meks nak comment.kadang² kan internet ni bengong jugak kan.so bila meks over nak comment then tiba² ada plak word notifacation jadi masalah plak kt meks.bila campuq ngan internet tengah keluuu so nak kena masuk word natifacation tu bnyk kali, buatkan meks jadi cuak.serius.terus simpan komen jadi perkasam.post n3 dah best tp kena simpan komen jadi perkasam buat apa.so pada blogger² yg ada buat cam ni xyah la..setting balik okeh.


4- belog yang ada smile yg had gerak gedik² tu.natang apow meks nak sebut pun xtau tp ada kan.korang penah perasan x.kod² smile mcm ni mmg sah² akan melambatkan loading belog anda.huhu..mmg syok kalau ampa semua bijak menggunakan smile kod ni ngan ayat anda tp byk keburukannya sebb ianya mmg melambatkan.meks ni jenis malas nak tunggu² so dah tulis kat shoutbox meks dtg meks terus blah..hua hua ..meks kejam ker..kalo meks kejam meks mintak maaf


meks pun sebenarnya xlayak nak komen banyak² tp itula masalah bila meks nak lenggang² kangkung kat belog korang.Biarlah belog kita simple but nice.Biarlah belog kita simple tp isi padat seperti mampatan molekul² .biar belog kita simple tp traffic selalu tinggi, BE pun selalu melambai².Kan syok lagu tuh.

Photobucket

NOTA KAKI : maaf sekiranya ada yang puas hati ngan post meks kali ni..korang xder masalah ker bila BW kat belog org lain.huh..kalo meks jer yg ada masalah mmg meks in trouble

18 comments:

shima said...

Semua yg meks list kan tuh,semua aku tak suke gak bile ade benda alah tuh kat blog someone.rase lg lambat nak loading blog.

spread more ♥ here. :)

suffer8zine said...

babe! kapal karam aku cm ne? ok ke? mesti kau semak kan g kapak karam aku ni. heheh

Terkini : Mati dipijak Gajah

* MissYaniAbdullah * said...

@shima

hahaha...betul tu beb..mmg ni masalah meks sejak 7 bulan berbelog..

hohoho..pada mereka yg seperti di atas..silalah bertindak utk menambah traffic anda..

* MissYaniAbdullah * said...

@suffer8zine

kapal ko oke ...
nanti aku jenjalan lalalitamplom kat kapal ko ek...hehhe

tq sebb mai belog aku slalu

Cik Dara said...

huhu..teratak kebun nenek tu macam maner ek? den dah timbang guno timbang klinik aritu..

cik.shabah said...

kak yani!komen belog adik gak!berat tak?hehe =)

sELipAr_biRu said...

blog sy ok x?? :((

maCy said...

setuju. penah wt entry sal ni.huhu

dylli said...

oh.
adakah saya pernah menyusahkan kamu?
:P

jijie said...

meks... rsnya ada gak yg ada g... hehe... tapi kalau ada lagu tu memang takleh nk tahan la... kot2 la tengah cover dari bos ke, mesti kantoi...aduhai

* MissYaniAbdullah * said...

@Cik Dara

tudioh pinjam timbang kat klinik..dah p anta ker...
hehehehe...

kebun meks ok..kena selalu siram2 sikit kasi teranggggggggggggggggg..hehee

* MissYaniAbdullah * said...

@cik.shabah

bah kak yani xsempat nak timbang..
p pinjam mana2 penimbang nuh

* MissYaniAbdullah * said...

@sELipAr_biRu

oke dear...mabeles..nanti kak yani dtg lagi

* MissYaniAbdullah * said...

@maCy


aaa macy kan..mmg inilah yg selalu terjadi..memusnahkan harapan meks utk berbelog..kikiki

* MissYaniAbdullah * said...

@dylli


xderla..belog kamu oke oke aje..

* MissYaniAbdullah * said...

@jijie

hahah jijie ni lawak betul..punah harapan nak berbelog kan..sekali bos dok dengar.
entah2 yg pasang lagu tu belog bos..haha bos pun layan belog..
haruuu dunia.kkikikiiki

diana said...

setuju dengan kamu..
klau kata "suka hati aku la..blog aku"
kalau macam tu jangan ajak orang mai blog kita.private kan saja ..betoi dak??

* MissYaniAbdullah * said...

diana :

betul sesangat.

kalo xmo readers dtg buat private baca sesesorang..
hahaha..bukan nak bg kesenangan kat peronda2 mcm kita ni tp menyusahkana adowlaaa