Friday, January 7, 2011

280 : BAGITAHU PUN SALAH KER..?

.salam semua dan selamat pagi.


hadoi hujan semalam masih jugak xbenti².Menggigil ah.ase xmo bangun.nak tido sampai ke petang.Serius depan rumah dah penuh dengan air hujan.argh xmo banjir argh ..tensen hidup lagu nie.ngeh²...


oke semalam masa pergi Maxis Center ambik Mr Lo'Lo ( oh yeah Cik Lu'Lu dah ada boyfren len ) terserempak dengan kawan lama.Kebetulan hujan, then kawan aku cakap why not kena lepak kedai makan.Oke fine hujan lebat gilow beb....so lepak² cuci mata nengok² orang.


selalu jumpa kawan ni tapi xper r skali skala lepak.ngeh²...hebat betul kawan aku lani, projek kencang uh masok.Pakai fon pun canggih manggih.


tengah dok elok lepak, minum air then dia dapat BBM dari Bf dia..dia tunjuk.haha[ aku start jadi minah kepoh ] ngeh²


Abang : bb abg nak kuar pergi kedai kejap.nak beli minyakmasak rokok.jap ek..

Baby : oke.hati² abg


alahai berabg bagai la plak.wakakakaa.aku siap perli dia lagi ckp bila masa mak ko lahirkan bf ko.ngeh²..terus kawan aku pukul aku.dems..kami gelak ramai².15minit kemudian.dia dapat BBM dari Bf dia lagi.


Abang : ish abg nak pergi toilet la kejap.sakit peyot...jap ek

Baby : macam² abg ni....



tiba² si kawan aku merungut, ' ish bf aku ni nak berak pun bagitahu aku...arghh rimas aku '


glupp aku pun terkejut.hadoi pandai plak minah ni membebal..kuang².kawan aku cakap ...bukan setakat tu je..banyak lagi benda yg bf dia lakukan lau boleh nak report dekat kawan aku.ahha.aku cakap dekat kawan aku



yani : lol weih bf ko tu syg ko, sebb tu dia bgtau apa yg dia buat ( giler skema ayat )

kawan : aik backup kawan aku nampak..no no..xder upah

yani : bukan doh..aku tipah palo kan ( pukul pala ) ..lau aku , aku suka lelaki yg mcm ni dari lelaki yg buat xtau..apa yg dia buat kita tahu..tu maknanya dia syg kita doh..xbersyukur.ada orang syg pun membebel.

kawan : aik..aku plak yg kena.bukan weh aku mcm rimas la..nak berak bgtau aku, nak kuar p beli rokok bgtau aku...adeh tertekan aku...Cukupla aku percaya kan dia..

yani : weih ngek betul ada gf mcm ko ni doh.menyampah aku...

kawan : asal plak menyampah..? stress aku..

yani : puleksss, bukan ko kira bertuah r dpt bf yg nak je bersama ko 24 jam, nak msg dgn ko..lau org len mampos xnak doh.so bersyukur..jgn ckp banyak..minum lekas aku nak balik..hahaha

kawan : oh natang alah..hahahha..celakooo!!!





hahaha...serius aku kadang² rasa pelik dengan perangai manusia..bila lelaki syg, terlebih caring mcm tu masih ada jugak yg xhargai.laula aku , ofkos aku suka.Tapi lau bab² nak msg 24 jam tu aku xbrapa nak setuju r.Xkan masing² xder kerja nak buat kot sampai nak bermsg 24 jam kan.Tapi aku xsetuju sgt dengan kawan aku punya alasan..Korang ( mesti dalam hati korang, ada aku kesah )?


hahaha..korang mcm tu jugak ker.nak bermsg 24 jam.nak pergi mana² nak kena mintak izin dgn bf/gf korang ek.Lau aku KIRIM SALAM kot lau aku nak mintak kebenaran tapi lau memberitahu ok..aku xda hal.Sebb dorang xjadi laki aku lagi, aku just perlu mintak kebenaran dgn UMI aku.Lau umi aku xbagi maknanya xboleh walaupun bf dah kasi kan.Hahaha Family 1st bai...


mcm ni ek..!!


tu aku tengok pengalaman kawan aku la kan.Lau korang macam ner plak ek.suka lelaki yg mcm ner..

- lelak/ perempuan yg memberitahu kemana sahaja dia pergi
- lelaki/perempuan yang suka 24 jam msg..
- lelaki/perempuan yg xder perasaan nak bgtau kita...

yang mana 1....

13 comments:

CouLeur de Chiqu3 said...

cukup lah understanding each other situation,TRUST..dan masing2 jgn menipu..life is nice if we made it nice :)

Pencari Qurratuaini said...

haha..mcm2 ada bf tu..

Yellow LEOpard said...

ermm, tak payah lah kot nak same2 24 jam.itu bg aku lah..huhu

YanaMIB said...

kita suka laki yg inform dlu bila dia nk kentut..muahaha~ :p

* MissYaniAbdullah * said...

@CouLeur de Chiqu3

TAU XPER..WE JUST NEED KEPERCAYAAN IN OUR RELATIONSHIP..THATS MORE IMPORTANT RITE..

HEHEHE...LAU DAH PERCAYA, MASING2 DAH BOLEH JAGA DIRI XMUSTAHIL HUBUNGAN ITU AKAN BERKEKALAN

* MissYaniAbdullah * said...

@CouLeur de Chiqu3

TAU XPER..WE JUST NEED KEPERCAYAAN IN OUR RELATIONSHIP..THATS MORE IMPORTANT RITE..

HEHEHE...LAU DAH PERCAYA, MASING2 DAH BOLEH JAGA DIRI XMUSTAHIL HUBUNGAN ITU AKAN BERKEKALAN

* MissYaniAbdullah * said...

@Pencari Qurratuaini

TAU XPER..LAIN ORANG LAIN PERANGAI DAN PEEL

* MissYaniAbdullah * said...

@Yellow LEOpard

TAU XPER..AKU SETUJU..XPAYAH SAMPAI NAK BERMSG 24 JAM..RIMAS..

* MissYaniAbdullah * said...

@YanaMIB

MUAHAHAHA..TERKENTUT EK..

XLEH BLAH BEB

~naddy~ said...

24/7 relationship - dats we called as a commitment. msg 24 jam pon klu menipu d blkg, xguna jgk. kna pakai trustworthy je. mak pak kita dulu tepon pon xde, idop aman bahagia sampai ke la ni. semua bergantung pd intention, niat betol...betol la! niat xbetol,lu pk la sndiri. hehe!~

Miss Ran said...

y num 1 tuh..hehe kang tkde perasaan sedih lak t

* MissYaniAbdullah * said...

@~naddy~

YA BETOL..NIAT KENA SAMA DENGAN TINDAKAN...APA YANG PENTING IS KEJUJURAN...

SAMPAI NAK MSG 24 JAM TU KURENG SIKIT R

* MissYaniAbdullah * said...

@Miss Ran

WAKAKAKA...TEROK BILA XDER PERASAAN SEDIH..KENA PANDAI MANAGE BEB