Sunday, January 30, 2011

304 : KEMALANGAN NGERI DI KOTA BHARU, 24 /01/2011



assalamualaikum


ari nie aku xsempat nak update belog.what the hell punya bz..biasa akhir bulan mmg xcukup tangan.Mana nak setel pasal gaji, mana nak setel dengan Sosco pekerja, mana nak setel bil² claim pekerja lagi.Hadoihaii..pagi² tadi Pegawai KWSP nak datang..arghh tensen....tapi..tapi facebook tetap on oke..ngeh²..dasyatt beb..

oke² dah xmo crita pasal kerja sebb dah balik kerja pun.hehehe...esok harus bz lagi.then esok kita crita lain.

ari ni aku nak bagi satu video kemalangan yang berlaku di Kota Bharu pada Rabu 24 Januari 2011.

ampa tengok pastu ampa komen noh..




cuba korang perhatikan kereta kembara tersebut.Uh sungguh laju oh...xkan kete dia xder brek...bengong.Lau xsilap aku mangsa seorang lelaki tua meninggal di tempat kejadian.pergh maunya xmeninggal kalau kena rempuh mcm tue..Memang laju giler kereta tue.Lebih teruk lagi kereta tu turut merempuh bangunan kamdar.Mayb pemandu kembara tu terlalu panik sampai xtau nak buat apa dah.Lau nak diikutkan mmg teruk weih.walaupun kamdar dengan lampu isyarat jaraknya dekat jer tapi kat situ ada penghadang jalan antara kawasan kamdar dengan jalan raya utama.dengan penghadang² jalan raya skali di rempuh..Difahamkan banyak motor² staff or pengunjung yang parking di hadapan kamdar rosak terok.haihh kereta kembara pun nak cium pintu masok kamdar, maunya xrosak..


Tahziah diucapkan kepada penunggang motosikal tersebut.Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.Amin.


Korang semua hargailah nyawa anda dan juga nyawa orang sekeliling anda.Jangan jadikan jalanraya sebagai tempat untuk membunuh...Kesian pada nyawa yang tidak berdosa.Berhati²lah anda walaupun di jalan² kampung okeh.Malang tidak berbau..!! InsyaAllah amin.


Nota Kaki : Jangan nak balik kampung jer baru nak beringat tentang kesedaran di jalan raya.haduhaiii...setiap saat kita berada di jalan raya setiap kali itulah kita kena sentiasa berhati² di jalan raya.Pandu cermat jiwa selamat.


ehsan google


13 comments:

||aLeaSaRa|| said...

hye sis!samalah kite pun png nk uruskan invois,gaji staff.nsb baik epf dan socso HR tlg handle.letih kat office sampai takde masa nk update entri byk2.accident?skrg semua bw laju2 tak apa yg dikejar.tak ada peri kemanusiaan lg.

♥ Princess ♥ said...

eeeerrrrr...takut nk tgk video tu....

RuSh D said...

mmg sedih..tp mcm brek rosak jer @ mabuk kot..sbb dia tak brek langsung..

jamal89 said...

pemandu kereta cmna??brek rosak ke??

* MissYaniAbdullah * said...

@||aLeaSaRa||

YEKE..HEHEHE..SUSAH OHH.SAYA KEJA BAHAGIAN AKAUN ...TIAP2 BULAN MMG SAKIT PALA OOO...

NAIK BERBIOL DENGAN MASALAH PEKERJA ...

* MissYaniAbdullah * said...

@♥ Princess ♥

HEHE..JGN TAKOT DEAR..

* MissYaniAbdullah * said...

@RuSh D

TAU XPER..MAYB MABOK TAPI SERIUS MACAM KETE DIA XDER BREK..MMG GILER R..JAMMED TEROK TYME TU JALAN

* MissYaniAbdullah * said...

@jamal89

LAU XSILAP PEMANDU KERETA OK..XDER APA2..MAYB LUKA SIKIT JE KOT

tHeWertStOck said...

driver tu pompuan....rase nye xde lesen...

+akufobia+ said...

hatihati.

baby muffins said...

Assalamualaikum. Sy nak tny yang arwah dlm kemalangan ni adakah seorang lelaki ? ada mana2 artikel ttg kemalangan ni lagi x ? kalau ada boleh hope boleh bgtahu . huhu :')

Siti Salwani said...

Pemandu wanita kereta kembara tu adalah pesakit jiwa. Dia pn pernah kemalangan kt segamat bbrapa thn lps.

Siti Salwani said...

Pemandu wanita kereta kembara tu adalah pesakit jiwa. Dia pn pernah kemalangan kt segamat bbrapa thn lps.