Tuesday, February 1, 2011

305 : Ariel Peterpan dipenjara, denda..............




BANDUNG - Vokalis Ariel Peterpan atau nama sebenarnya Nazriel Irham, dijatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan dan didenda 250 juta rupiah (RM85,000) atau penjara tiga bulan oleh Mahkamah Daerah Bandung semalam, setelah didapati bersalah membuat dan mengedar video pornografi melibatkan dirinya dengan artis Luna Maya dan Cut Tari.

Keputusan itu dibaca oleh Ketua Majelis Hakim kes itu, Singgih Budi Prakoso pada perbicaraan secara terbuka yang penuh sesak dengan orang ramai serta wartawan. Sebelum ini, perbicaraan diadakan secara tertutup.


berita selanjutnya di KOSMO



NotaKaki : kenapa Cut Tari dengan Luna Maya tidak dijatuhi hukuman ek..haih..!! macam² srkg ni.Diharapkan peminat² Ariel ni menerima hukuman dengan hati yang terbuka...Tapi xpernah pun tengok video klip dia.ampa tau dak nak donlod kat mana..hahahah?




2 comments:

nulhazwany abdul malik said...

tau xpe. nape la yang pompuan tu tak kena sekali.

waktu kes ni tengah hot, video tu dapat free je. ntah sapa2 yang hantar.. huhu

IxoR@ said...

hukuman yg diterima harap memberi pengajaran....