Sunday, October 23, 2011

BUTLER GANTI KARATHU..?

Teki teki mengenai siapakah yang bakal mengemudi pasukan Kelantan pada musim depan , semakin hangat apabila nama Peter Jame Butler disebut sebut untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Datuk M.Karathu.

Malah khabar angin mengenai Butler yang bakal kembali menabur baki bersama The Red Worriors semakin bertiup kencang dalam kalangan peminat setia bola sepak Kelantan sejak Karathu mengumumkan mengundur diri daripada mengundur diri daripada terus melatih pasukan Kelantan pada pertengahan minggu lalu.

Menurut sumber , jurulatih berusia 46 tahun itu yang membawa Kelantan muncul sebagai naib juara Piala FA pada tahun 2009 itu, dijangka tiba di Kota Bharu dalam tempoh yang terdekat bagi mengendali sesi latihan The Red Warriors awal bulan depan.

Malah juga difahamkan beliau akan menandatangi kontrak dengan Persatuan Bola Sepak Kelantan ( KAFA ) dalam masa terdekat.

Sementara itu, pengurus pasukan, Azman Ibrahim ketika dihubungi enggan mengulas lanjut mengenai khabar angin tersebut sebaliknya meminta penyokong bersabar mengenai pengumuman siapa jurulatih baru pasukan Kelantan.


" Saya tidak boleh komen lanjut mengenai perkara ini.Biarlah Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa sendiri mengumumkan nama baru yang akan mengemudi pasukan Kelantan musim depan.

" Bersabarlah.Kita tunggulah sedikit masa lagi mengenai pengumuman siapa yang bakal mengisi kekesongan yang ditinggalkan oleh Karathu,"katanya.


Butler yang berasal dari Halifax England pernah melatih pasukan Kelantan dua tahun lalu, namun meninggalkan pasukan tersebut seminggu sebelum sepak mula Piala Malaysia sehingga mencetuskan kemarahan peminat setia bolasepak negara ini.Sumber : Sinar Harian Sisipan Kelantan
Tarikh : 23 Oktober 2011

No comments: