Saturday, November 13, 2010

209 : BILA MEKS DIGANGGU MAKHLUK HALUS DAN BESAQ..euww seramkah..?


Tarikh & Masa : November 13, 2010 Sabtu malam dalam kol 7.30 mlm
Mood : xbrapa nak syok sebb dia janji nak kuaq tp xleh kuaq : ambik Mummy dia kat airport la plak.
Background Music : Unbreak My Heart by Toni Braxton ( awat ni selalu jiwang ) haihhh.

Ampa, very very good malam to all of u! malam dah haih.esok meks kerja.malam malam cam ni kan kalo sunyi mmg seram kan.hoho takut meks tp meks xper urat dawai tulang besi skali antu mai meks belasah side kick kasi terok .ha.sapa suh kaco meks idak.kuang kuang.meks perasan meks ganah.Dulu meks penah dah buat kisah antu.Klik sini dan klik sini

Malam ni meks nak terai citer antu.Bukan terai dah haih tp mmg meks nak citer kisah antu yg terjadi pada meks masa zaman meks muda muda dulu, zaman belajaq kat Unibesiti.Meks dapat USM,Penang.Biasala kan dok asrama.Unibesiti meks dulu panggil asrama DESA.1st sem meks dok DESA AMAN DAMAI.hoho.Dalam hati meks ni mmg dok fikir pasti aman damai .Nyaman sungguh kot.Weih dulu 1st tyme tinggal asrama, jakun nak mampuih.xpernah seumur hidup meks dok jakun.haha.kemain lagi hias bilik balik.Siap tempek wallpaper lawo-lawo.Haha Jadah haram bazir duit.

Tahun ke 2 semester ke3 meks duduk ngan junior meks tp umoq meks beza dengan dia 1 tahun.dia lebih tua dari meks la.Mmg meks stay dengan Merduwati.Hoho,Nama dia mmg merdu weih.Meks panggil dia pun Modu.Kami masih lagi Stay Di Desa Aman Damai yg mmg xbrapa nak damai dah, tapi blok yg berbeza.Kali ni blok KO7 bilik 225 A-B.hoho.Bilik kami mmg sebelah je ngan tandas.Bukak jer pintu nampak pintu tandas.Hampeh.Naseb xdak bau..hoho.Kami ada kawan baru, nama dia Mochi.Hamster Modu.hoho.Comel.

Modu budak UITM Seri Iskandar, Diploma Interior Architecture.Sama la ngan meks.Modu dapat transfer kredit so dpt buat 2 tahun je utk Degree.Hoho.Sonok giler duduk ngan modu.mmg masuk air sama - sama tp yg lagi syok sebb 1 cos.g kelas sama-sama .ponteng kelas sama- sama .haha meks dah jumpa kwn seirng dan seirama dah ni.Kami berdua mempunyai kisah yg sgt menarik.Sungguh.Sumpah xtipu.

Photobucket

kisah di Semester 5.

Semester 5 ni kami mmg sgt penat.Mana xnya.sem ni banyak kerja nak buat.Nak kejar ngan final presentation and then exhibition projek kami semua.Sampaikan kami tidoq pun 2 -3 jam sehari.Kadang kadang kami xtidoq.Meks xtipu tau sebb itula kami budak Design..hoho.Masa ni kami pindah lagi .Meks tetap sebilik dengan modu sebb kami dah tahun akhir so kami dah boleh pilih bilik.Meks pergi kat managnament Desa meks then meks blog.meks pilih blok KO3 bilik 225 A-b.hoho bilik len sumer dah kena kebas dek org sebb meks daftar lewat sebbnya meks praktikal.ni je bilik yg kosong.Depan blog ni ada tasik.Syok!.Agaknya muka meks ngan modu mmg muka tandas kot sebb tu meks dpt bilik bersebelah ngan tandas.Masa tu dah nak hbs sem dah pun.lagi 2, 3 minggu nak final dah.Malam tu meks tidoq awal.penat r.meks mmg nak bgtau sem 5 ni meks mmg kuat tidoq.padanla badan dok gemuk pun.huhu.


modu kena kaco lagi.Kali ni mmg kalo nak kena kaco pun mmg logik r sebb tyme ni modu tgh period.meks pulak suci .hahah.teruk bukan bole gelak gelak.Modu masa tu baru kuaq dr tandas then terus tidoq.mmg yg kaco modu tu nenek tua.hahha lawak plak.naseb x nenek kebayan.hoho.
mcm ni kot muka nenek tua tu."""

modu bgtau nenek tu mintak darah dengan modu.Biasala hantu kan suka darah plak tu si kawan ni dalam keadaan yg kotor, mulala nak kaco.yg buat meks tergelak ayat nenek tu .Nenek tu bgtau Nak sikit , nak sikit.wahahahhahaha.giler lawak ko nenek.dengan mimik muka modu yg melakonkan semula watak tu sungguh lawak.aik ni crita antu ka crita lawak.hoho.Meks percaya apa yg modu bgtau sebb modu xpernah nak menipu kalo bab-bab cm ni.Sampai skrg lekat nenek nak sikit nak sikit

then dok dalam 2,3 4 hari meks plak period.hoho.meks dah risau.kot kot meks plak nenek ni nak kaco.Bangsat ko nenek nak kaco meks.Meks ni keturunan cik siti wan kembang, pantang mengaku kalah sebelum berlawan.haha.giler cuak.! malam tu meks galoks sgt.sebb esok meks ada rumah terbuka lecterur meks.Hoho.dok fikir nak pakai baju apa.lau xsilap masa tu raya.lepas raya kami ada exam.hoho.mayb raya qurban kot.Tgh meks xcited , nak tidoq, celaka nenek tu mai dekat meks.Sumpah meks xtipu.ketaq wei meks tyme tu,mulala terbayang bayang apa yg modu bgtau.tapi nenek tu xmintak plak darah ke apa, cuma dia mai tgk meks jer.nenek tu dok betul betul depan muka meks.apa yg nak tgk tatau la.nak kata muka meks ni licin tipula sebb muka meks macam bontot kuali, hitam dan penuh bongkahan bongkahan konkrit.hoho.Tapi alhamdulillah meks dpt baca ayat sikit.buka mata dah xder dah nenek.

pagi esok cita kat modu terus guling guling. hahha.terok betul.Ampa tgk la kami mmg banyak connection kalo bab-bab mistik lagi misteri ni.hoho.Ampa penah kena kaco x.Mesti ampa penah melalui episod paling menyeramkan dalam hidup ampa.Selalunya budak budak yg dok study la yg kena kaco.Jom shahring

NOTA KAKI : sebelum tidoq baca doa tidoq dulu.basuh kaki ke apa.huhuhuhu.

10 comments:

chuu said...

seram woo :P

MiSs TOrA said...

hehe..gila ah mai dpn muka tu..kalo tora mau tekencing kot kah3..tp cm lawak lak dr meks cite tu hehe x asa seram lak ekekkee

* MissYaniAbdullah * said...

@chuu

saya yg mengalami sgt seram dowh..
hehhee..
tp xper itu semua kenangan yg terindah

* MissYaniAbdullah * said...

@MiSs TOrA

serius depan muka dia tp meks cool jer..

hahaha..xseram ker..sebb meks dah mengolahnya agar menjadi lawak sikit.
tp sumpah nenek tu bgtau NAK SIKIT NAK SIKIT ngan kawan meks.

amoisofea said...

seramm wooo :D

saYuri said...

uishh..seram r meks..da trbyg2 plak..huu..dalah kt hostel skg neh..fuh3..bc kursi bebanyak...dalah nga final exm lg neh..huhuk..

* MissYaniAbdullah * said...

@amoisofea

hohoho.ni kisah lama dulu.zaman gh belajar.tahun 2009.tahun lepas la..hehe

* MissYaniAbdullah * said...

@saYuri

sabaq2.jgn lupa baca ayat kursi then selawat sikit.basuh kaki dulu sebelum tido then letak je ayat al quran kat tepi.

insyaallah xkan kena ganggu

btw good luck for ur exam!!

abdul rasyid..... said...

mek tak ajak nenek tuh makan...supper ke...?? hehe

* MissYaniAbdullah * said...

@abdul rasyid.....


hahah tyme tu bilik meks xdak makanan.serius xdak even biskut kering.haha.yg adow hanya ayaq kosong jah...